piatok, 11 august 2017 16:09

Dôstojná a nezabudnuteľná oslava okrúhleho výročia obce Rakovnica Doporučený

Napísal(a) -sb-
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Medzi tradičné podujatia v našej obci Rakovnica patria Dni obce. Tento rok sme to oslávili v dňoch 22. a 23. júla pri príležitosti 690. výročia prvej písomnej zmienky o obci. Okrúhle jubileum bolo pre organizátorov výzvou. Dali si na tom patrične záležať. V rámci osláv bol zrealizovaný bohatý, pestrý program. Osláv sa zúčastnili milí hostia starostovia obcí: Monika Paličková Honce, Jarmila Pavlíková Gočaltovo, Želmíra Gonosová Rožňavské Bystré, Július Kerekeš Rudná,

ďalej Mgr. Monika Šeďová riaditeľka UPSVaR Rožňava, Th.Dr. Zuzana Poláková zborová kaplánka, Ladislav Hlatký, Ladislav Janespal klub športovej kynológie Rožňava, Dr. Zuzana Janáčová ( Tarová ) rodáčka.

rak dniobce 2017 2Prvý deň (sobota) patril kultúrno – zábavnému programu v Dome kultúry. Starosta obce Ĺuboš Lešták slávnostným príhovorom otvoril oslavu. Po ňom nasledovalo odovzdávanie ocenení občanom, ktorí významným spôsobom sa pričinili o rozvoj obce. Starosta odovzdal spolu 12 ocenení. A jednému Čestný občan a trom ocenenie In memoriam.

Následne moderátorka Mgr. K.Birková uviedla prvé kultúrne vystúpenie členov ZPOZu a ich hostí pod názvom „Nech sa láska šíri medzi nami“. Hudobno – slovné pásmo bolo výpoveďou hrdostí na obec a činnosť jej občanov. V pásme významnú úlohu zohrali naše deti, ktoré obecenstvo zvlášť pobavili, potešili.

Milým prekvapením bol koncert Roba Kazíka. Táto ikona populárnej hudby, ako sa hovorí „chytila prítomných za srdce“. Jeho vystúpením sa uzavrela dopoludňajšia časť programu.
V Parku slobody sa pre mašktrníkov podávali tradičné gemerské jedlá v podobe rekenského guláša, gôšovských pirohov a k tomu aj špeciálne držky.

rak dniobce 2017 3Popoludňajší program otvoril Folklórna skupina (FSk) Genšenky. Ich prezentácia navodila dobrú náladu. Dobrá nálada sa stupňovala a pokračovala dlhodobo osvedčenou a očakávanou tombolou. Ceny boli zaujímavé a na konci bola aj cena útechy. Nechýbalo aj živé prasiatko. 
Atmosféra sa totálne uvoľnila vďaka Betliarskym vidlám, známej to hudobnej skupine, ktorá svojim výkonom rozohrala „všetky žilky“ tancuchtivým účastníkom. A že tomu bolo tak, svedčí o tom aj fakt, že sa tancovalo a veselo bavilo „do rána bieleho“.
Nielen dospelí, ale aj najmenší si prišli na svoje. Skákacie atrakcie, balóniky, maľovanie na tvár, „tetovanie“ absolvovali radi temer všetky deti.
Úžasný bol ohňostroj, ktorý rozžiaril, osvietil celú oblohu. Jeho farby, tvary upútali pozornosť široko – ďaleko.

V nedeľu 23. júla bola v dopoludňajších hodinách na púťovom mieste v historickom kostolíku sv. Márie Magdalény pod Tureckou svätá omša. Na obrade sa odhadom zúčastnilo 80 veriacich. Po posvätení liečivého prameňa si prítomní naberali vodu na zotavenie i osvieženie.
Popoludní športovcov i priaznivcov futbalu prilákal futbalový turnaj na miestnom ihrisku. Diváci si tiež prišli na svoj relax. Nechýbalo občerstvenie, rakovnícky guláš, obľúbená tombola.
Oslavy sú za nami. Ostali pekné a príjemné zážitky, spomienky. Žijeme v našej malej, ale milej dedinke a pravdu povediac nemenili by sme. Tu sme doma. Tu sa cítime dobre. Tu sme šťastní.
-sb-

 

 

FOTOGALÉRIA Z OSLÁV DNI OBCE RAKOVNICA 2017

 

 

Čítať 1921 krát Naposledy zmenené pondelok, 14 august 2017 11:47

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!