streda, 06 september 2017 16:31

Komentovaná prehliadka k výstave Rurálna epopej v rámci cyklu Rožňavské radiály

Napísal(a) Gabriella Badin
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dňa 30. augusta 2017 sa konala v Galérii Baníckeho múzea Komentovaná prehliadka v rámci finisáže výstavy Andrej Dúbravský & Ryosuke Kurosaka – Rurálna epopej. Podujatie, ktoré sa uskutočnilo vďaka podpore projektu z verejných zdrojov Fondom pre podporu umenia, zastrešovalo OZ Medza, pôsobiace pri Baníckom múzeu v Rožňave. Prehliadku viedli kurátori výstavy Silvia L. Čúzyová a Noro Lacko. Poukázali predovšetkým na výtvarný fenomén autorov: ich vzájomný umelecký vzťah a podobnosti, resp. kontrasty v ich dielach.

Zvláštnu časť prehliadky tvorila prezentácia diel generačných súputnikov Andreja Dúbravského, ktorí spolu nielen študovali, ale priniesli nového ducha pre súčasnú maľbu, čím ovplyvnili ďalšie smerovanie výtvarného umenia na Slovensku, ako aj vo svete.
Prehliadka sa konala v priateľskom komornom prostredí medzi samotnými dielami.
Kurátorská dvojica týmto podujatím ukončila významný päťročný cyklus Rožňavských radiál. Ich ďalšia spolupráca s našou galériou bude pokračovať vo voľnejšej podobe, o ktorej Vás budeme na našich stránkach priebežne informovať.
Sme radi, že ochotne venovali svoj čas a vedomosti Galérii Baníckeho múzea v Rožňave a prispeli tak k zviditeľneniu moderného výtvarného umenia v Rožňave a našom regióne.
Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Gabriella Badin

Foto: Gabriella Badin a Silvia L. Čúzyová

 

 

Čítať 1431 krát Naposledy zmenené štvrtok, 07 september 2017 10:17

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!