utorok, 23 január 2018 17:20

Mladí umelci výtvarných odborov ZUŠ novohradského a gemersko-malohontského regiónu vystavujú v Revúcej Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Jedenásty ročník výstavy výtvarných prác mladých umelcov výtvarných odborov ZUŠ novohradského a gemersko-malohontského regiónu pomenovanej ako Paleta mladých výtvarníkov, začínal slávnostnou vernisážou 19.1.2018 o 13.00 v dôstojných podkrovných priestoroch Múzea Prvého slovenského gymnázia v Revúcej. Organizátorom Palety je tohto roku Súkromná základná umelecká škola Artiana Revúca. Na výstave je prezentovaných 117 výtvarných prác žiakov zo ZUŠ Tisovec, Veľký Krtíš, Hnúšťa, Rimavská Sobota, Poltár, Balog nad Ipľom, Fiľakovo, Revúca, ďalej z CZUŠ a SZUŠ Lučenec, a SZUŠ Revúca. Spomedzi nich porota ocenila 23 žiakov.

Myšlienka potreby pedagógov-výtvarníkov ZUŠ z tohto regiónu stretávať sa, konfrotovať sa a vzájomne si aj metodicky pomáhať vznikla pred 22 rokmi. Odvtedy sa uskutočňuje formou výstav každé dva roky. Pedagógovia - výtvarníci vyberajú za svoju triedu 5 žiackych prác. Ak má škola napríklad 5 pedagógov pošle 5 x 5 prác. Výstava je putovná a v každom zo zúčastnených miest trvá dva týždne, potom putuje ďalej, a to v mesiacoch január až jún.

Podľa dohodnutých propozícií sa v meste, v ktorom sa koná vernisáž, odovzdávajú ceny a diplomy oceneným žiakom a jednému učiteľovi z 5 vybraných. Ceny určuje odborná porota výtvarníkov.
Fotografie z vernisáže vyhotovil pán Peter Poboček z Revúcej.
MG od

 

Čítať 1552 krát Naposledy zmenené streda, 24 január 2018 17:18

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!