piatok, 27 apríl 2018 15:19

František Gyurkovits – maliar Lučenca v priestoroch Andrássyho obrazárne v Krásnohorskom Podhradí

Napísal(a) Mgr. Eva Lázárová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Vernisáž výstavy František Gyurkovits – maliar Lučenca v historických priestoroch Andrássyho obrazárne v Krásnohorskom Podhradí sa uskutočnila 25. apríla 2018 o 16.30 hod. Výstavu Novohradského múzea a galérie v Lučenci otvoril a prítomných privítal riaditeľ Baníckeho múzea v Rožňave Pavol Lackanič.  Život a dielo umelca priblížila historička umenia  a kurátorka výstavy Andrea Németh Bozó. V interiéri obrazárne je inštalovaných viac ako 50 výtvarných diel autora. Banícke múzeum v Rožňave vo fonde výtvarného umenia eviduje 16 diel Gyurkovitsa, z ktorých 12 bolo doplnených a v premiére inštalovaných na uvedenej výstave. Vernisáž výstavy František Gyurkovits – maliar Lučenca v historických priestoroch Andrássyho obrazárne v Krásnohorskom Podhradí sa uskutočnila 25. apríla 2018 o 16.30 hod.

Výstava je dvojjazyčná (slovenský a maďarský jazyk), doplnená je o panely s dobovými fotografiami, ktoré informujú návštevníka o životnej dráhe a tvorbe autora. Vernisáž spestrili kvalitným vystúpením pedagógovia Základnej umeleckej školy v Rožňave Marietta Roxerová a Peter Henriczy.

Výstava potrvá do 30. septembra 2018. Pre verejnosť bude otvorená týždenne od stredy do nedele v čase od 13.00  do 17.00 hod.  Vstupné:  dospelí – 1 €, zľavnené vstupné – 0.50 € 
Mgr. Eva Lázárová, Banícke múzeum v Rožňave

 

Čítať 1754 krát Naposledy zmenené pondelok, 30 apríl 2018 10:22

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!