piatok, 07 august 2020

Futbalové kluby FK Krásnohorské Podhradie a OFK Vyšná Slaná patria medzi popredné futbalové kluby v okrese Rožňava. Aj preto si náš spolupracovník Ing. Štefan Tomášik vybral tieto FK a napísal článok, v ktorom informuje o novinkách v jednotlivých oddieloch.

Najprv FK Krásnohorské Podhradie. (Zdroj: FK Krh. Podhradie, zo zápasu 1. kola). 

Noví hráči: Jakub Fatľa - hosťovanie z Tatrana Muráň, Denis Zakhar - prestup z MFK Rožňava, Michael Boroš - prestup z MFK Rožňava, Peter Boroš – hosťovanie z Tatrana Betliar, Adrián Ragan - prestup z MFK Rožňava, Roland Fabian - prestup z Tatrana Betliar.

Zverejnené v Futbal

V Honciach sa 1.8.2020 konalo matičné stretnutie, kde Miestny odbor Matice slovenskej v Honciach spolu s Domom Matice slovenskej v Rožňave a obcou Honce zorganizoval akciu pri príležitosti Roku národnej identity. Pripomenuli sme si, že aké je dôležité mať národnú hrdosť a uvedomelosť. Matičiari Slováci a Slovenky pracujú pre kultúru, udržiavanie tradícií, rozvoj našich detí a vlasteneckého povedomia v miestnom obyvateľstve. Podujatia organizované Maticou slovenskou pripomínajú najdôležitejšie výročia a udalosti v dejinách slovenského národa. Aj naše stretnutie sa nieslo v takom duchu. Aká by to bola akcia Slovákov, kde by nezazneli krásne ľudové piesne. Pre spestrenie podujatia so svojím programom vystúpila miestna Folklórna skupina Genšenky. Pre dobrú náladu, aj do tanca hrala Starovlachovská muzika, a veru sa im to aj podarilo. Pri dobrom guláši a občerstvení sme sa zabavili, pospomínali a čo je tiež veľmi dôležité, že sme sa stretli. Dokázali sme, že aj toto je jedna z ciest ako stmeliť ľudí, ktorým ide o dobrú vec.

Zverejnené v Matica slovenská