pondelok, 28 jún 2021

Názvy ulíc, námestí, miest a obcí sa pri niektorých dôležitejších udalostiach zvykli zmeniť. Tak to bolo aj v Dobšinej s názvom promenád. A pri akej príležitosti to bolo?
Zo zápisnice z 3. novembra 1933 napísanej na zasadnutí obecnej rady v Dobšinej sa dozvedáme, že člen obecnej rady Ing. Jozef Šincl prečítal návrh, aby na pamiatku 15 ročného jestvovania Československej republiky bola premenovaná Letná ulica na „Ulicu Slobody“, alebo na „Ulicu 28. októbra“. Niektorí členovia obecnej rady boli toho názoru, aby lokálne historické názvy ulíc boli ponechané. Navrhli však, aby sa premenovali promenády na „Rudý park“ a „Park Slobody“, alebo „Masarykov park“.
Po dlhšej debate a prevedenom hlasovaní bolo za pomenovanie promenád 7 hlasov. Keďže proti nehlasoval nikto, obecná rada sa uzniesla na premenovaní nižnej promenády na „Park Slobody“ a vyšnej promenády na „Masarykov park“.
Na decembrovom zasadnutí sa obecné zastupiteľstvo rozhodlo inak.

Zverejnené v Dobšiná

Kým súťaže riadené ObFZ Rožňava boli po jesennej časti ukončené na základe úradnej správy č. 13/2020 – 2021, súťaže riadené VsFZ sa hrali za dodržania určitých hygienických podmienok. Okres Rožňava reprezentujú v súťažiach VsFZ MFK Rožňava (V. liga Košicko-gemerská skupina) a FK Krásnohorské Podhradie (IV. liga – JUH).
Náš spolupracovník Ing. Štefan Tomášik vo svojom článku uvádza výsledky týchto futbalových klubov v súťažiach, v ktorých účinkujú. Okrem výsledkov príspevok obsahuje aj fotografiu, kádre Rožňavy a Krásnohorského Podhradia, tabuľky, zhodnotenie členom klubu a prehľad strelcov oboch mužstiev.

MFK Rožňava
Káder: Spišák, Molnár – Korfanta, L. Varga, J. Horvát, M. Horvát, Kontra, Leštach, Gyömbér, Babik, Tamás, Beshir, Ivanič, M. Gelda, Šikúr, Sappanoš, Havko, Ďurský, Vysoký, Figúr, Kovács, Domik, Ováry, L. Dávid, Chochol, Štefan, Timár, S. Ďuriček, Kakalejčík. 

Zverejnené v Futbal