utorok, 18 september 2018 15:24

Rochovčania si pripomenuli sedemsté výročie od prvej písomnej zmienky Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Pri príležitosti 700. výročia od prvej písomnej zmienky Obec Rochovce zorganizovala kultúrno-športovo-spoločenské dni 25., 28. a 29. augusta 2018. Informáciu o tejto udalosti nám poslal jej starosta Ing. Stanislav Levrinc. Ani tentoraz nechýbala od neho videonahrávka, na ktorej sú zachytené najdôležitejšie časti programu. Dni obce začali 25. augusta ráno turistickým výstupom spred budovy Obecného úradu k Ochtinskej aragonitovej jaskyni lesným chodníkom na Hrádok. Každý účastník, ktorý sa zúčastnil turistického výstupu dostal zadarmo vstup do jaskyne, malé občerstvenie s opekačkou pri jaskyni a šiltovku s vyšitým erbom obce. Hlavná časť týchto dní pokračovala 28.8.2019 slávnostným odovzdávaním plakiet

v sále kultúrneho domu za rozvoj, reprezentáciu, propagáciu, organizovanie kultúrnych a spoločenských akcií a šírenie dobrého mena obce. Medzi ocenenými boli aj starosta obce Stanislav Levrinc a členovia obecného spevokolu.

Dni obce pokračovali aj 29. augusta 2018. Na malom ihrisku pri Obecnom úrade boli najprv športové súťaže detí do 13 rokov, kde sa predstavila aj sokoliarka. Na verejnom priestranstve obce účastníci slávností mohli sledovať aj jazdu na koňoch.

V sále kultúrneho domu vyvrcholil program dní obce vystúpením folklórneho súboru DUBINA z Rožňavy, folklórneho súboru Lehoťanka z Čiernej Lehoty a obecného spevokolu z Rochoviec. Večer na futbalovom ihrisku zapálením vatry na počesť výročia SNP a ohňostrojom dvojdňové podujatie v Rochovciach ukončili.

K dobre zorganizovanému podujatiu sa vyjadril aj starosta obce Rochovce pán Stanislav Levrinc, ktorý nám napísal: “Ďakujem všetkým, ktorí sa pričinili k úspešnému priebehu kultúrno-športovo-spoločenských dní obce Rochovce organizované pri príležitosti 700. výročia od prvej písomnej zmienky. Ďakujem tiež všetkým zúčastneným a sponzorom, ktorí prispeli na túto kultúrno-športovo-spoločenskú akciu.”

(MG od)

Video z Rochoviec 


 

Čítať 1403 krát Naposledy zmenené utorok, 25 september 2018 11:02

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!