štvrtok, 24 október 2024 10:50

Deväťdesiatročný jubilant Ján Debnár Doporučený

Napísal(a) J. Kochan
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Ján Debnár je osobnosť, ktorej život a kariéra môžu byť inšpiráciou pre mnohých, najmä pre mladú generáciu. Narodil sa v roku 1934 v obci Jamník na Liptove, a jeho cesta od detstva poznačeného vojnou až po úspešného manažéra a verejne činného človeka je dôkazom húževnatosti, odhodlania a neustálej túžby napredovať.

Jeho vzťah k práci možno charakterizovať ako životné poslanie.

Práca pre neho nikdy nebola len prostriedkom na obživu, ale skôr výzvou na neustále zlepšovanie a inovácie. Po vyštudovaní textilnej priemyslovky venoval 35 rokov svojho profesionálneho života textilnému priemyslu v podniku Tatraľan, kde zohral kľúčovú úlohu pri modernizácii výroby a dosahovaní zisku. No práca pre neho neznamenala len osobný úspech, ale aj službu komunite. Zaslúžil sa o výstavbu kultúrnych, športových i školských zariadení, aj o bytovú výstavbu v meste Revúca.

Pre mladú generáciu je Ján Debnár príkladom toho, ako vytrvalosť, pracovitosť a schopnosť spolupracovať dokážu priniesť nielen profesionálny úspech, ale aj úžitok pre širšiu komunitu. Jeho osobná filozofia, že životný úspech nie je len výsledkom individuálnej snahy, ale aj schopnosti pracovať v tíme, rezonuje aj dnes.

Ako dlhoročný tajomník Základnej organizácie Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov a člen predsedníctva Oblastného výboru SZPB v Rožňave má zásluhu na obnove vojnových hrobov na tunajšom cintoríne. Nikdy nezabudol vyvesiť štátnu vlajku SR nad hrobmi pri spomienkových akciách. Za túto svoju činnosť mu bola P ÚR SZPB udelená medaila „Za obetavú prácu pre SZPB I. stupňa“.

Zbor pre občianske záležitosti mesta Revúca pripravil v spolupráci s MsKS slávnostný program, ktorý bol malou reminiscenciou bohatého života jubilanta a rodenému Liptákovi blahoželaním od jeho celoživotného mesta. 

Živijó!

Text. Ján Kochan

foto: Peter  Poboček

 

Poznámka MM MG: Podrobný životopis Jána Debnára z pera Maji Nikelovej tu: https://www.memoryofnations.sk/sk/debnar-jan-20230422-0

Čítať 107 krát Naposledy zmenené štvrtok, 24 október 2024 14:04

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!