×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/vystava/rv/dz
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/vystava/rv/dz
štvrtok, 08 apríl 2010 22:24

Knihovníkov, pedagógov a tvorcov detských kníh privítame v Rožňave

Napísal(a) Maj Gemer - od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V utorok 13. 4. 2010  v rámci Dní detskej knihy v Rožňave sa začína trojdňový odborný seminár pre knihovníkov a pedagógov pod názvom: Kniha – láska na druhý pohľad?“ V rámci jeho programu najprv delegáciu tvorcov detských kníh prijme o 16-ej hodine na Radnici primátor mesta Rožňava. O 17.00 hod. slávnostne otvoria výstavu Najkrajšie a najlepšie detské knihy 2006 – 2008. Na 19.30 hod. organizátori pripravili pre účastníkov seminára večernú prehliadku mesta.
Hlavný program seminára sa uskutoční v stredu 14.4.2010 o 9.30 hod. odborným seminárom pre knihovníkov a pedagógov. Vystúpi na ňom Prof. PhDr. Zuzana Stanislavová, CSc. z Pedagogickej fakulty Prešovskej univerzity, ktorá v referáte otvorí tému: Čo a prečo čítať s ...násťročnými?.  Po nej vystúpi s referátom Prof. PhDr. Brigita Šimonová, CSc .z

Pedagogickej fakulty Univerzity Mateja Bela, Banská Bystrica na tému: Čo a prečo recitovať na súťažiach v umeleckom prednese.
Súčasťou odborného seminára budú aj besedy spisovateľov a ďalších tvorcov detských kníh s deťmi v základných školách Rožňavy a okolí. V programe je naplánovaná tiež prehliadka Galérie Baníckeho múzea v Rožňave, návšteva rodného domu Pavla Emanuela Dobšinského v Slavošovciach a prehliadka gotického kostola v Štítniku. Hostí privíta tiež SNM - Múzeum v Betliari a na Mestskom úrade aj primátor mesta Dobšiná.
Organizátormi odborného seminára sú: BIBIANA - medzinárodný dom umenia pre deti, Slovenská sekcia IBBY, Gemerská knižnica PAvla Dobšinského v Rožňave, Spolok slovenských spisovateľov, Asociácia organizácií spisovateľov Slovenska, Slovenská asociácia knižníc, Krajská pobočka Spolku slovenských knihovníkov v Košiciach, Mesto Rožňava a Mesto Dobšiná.
8.4.2010

Čítať 2540 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:23

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!