sobota, 22 február 2014 18:21

My dvaja sme sa vedeli nájsť...

Napísal(a) Ondrej Doboš
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra IMG 3662aSobášna sieň Mestského úradu v Revúcej bola 22. februára 2014 o 14-ej hodine svedkom vážneho rozhodnutia dvoch mladých ľudí vstúpiť pred svedkami do stavu manželského. Poviete si, obyčajný svadobný obrad, akých je každú sobotu nielen v Revúcej, ale v celom našom Gemeri vždy niekoľko. A predsa je iný. Veď pred sobášiacou a matrikárkou stojí dvojica, z ktorých jedna je aj pre návštevníkov stránky Maj Gemer dosť známa, slečna Martinka Rusnáková. Nielen tým, že sa niekoľkokrát podujala poslať pekne štylizované vety z rôznych podujatí či udalostí, ktoré sa aj v tomto meste dejú. Ba čo viac, so svojimi kamarátmi, či kamarátkami sa pred niekoľkými mesiacmi rozhodli naštudovať divadelnú hru Jozefa Gregora Tajovského Ženský zákon. Tentoraz ňou chceli pozdvihnúť povedomie ľudí hovoriach v gemerskom nárečí, a tak si vzali na pomoc neďaleké kočorhenské nárečie pochádzajúce z Revúčky. Martinka našla podporu i pochopenie od mnohých mladých divadelníkov z Revúčky a pustili sa nielen do prekladu a nacvičovania hry, ale potešili ňou množstvo divákov aj v okolitých obciach revúckeho i rožňavského okresu. V Ženskom zákone našla svoju obľúbenú postavu aj Martinka, hoci to

bola úloha, ktorá sa mala podieľať na rozdelení dvoch mladých sŕdc. Dnešnú, skutočnú úlohu mladej nevesty zvládla takisto bravúrne. Podporiť ju prišli k tomuto aktu všetci jej najbližší, kamaráti i známi. A tak sa sobášna sieň zaplnila tými, ktorí dvojici Martinka Rusnáková a Slavko Maršík prišli za svedkov a tými, ktorí chceli prežiť s nimi tie najkrajšie chvíle pri prvom kroku spoločného žitia. Som rád, že môžem prostredníctvom fotografií PhDr. Jána Benda priblížiť túto milú udalosť a popriať novomanželom aj za stránku Maj Gemer a jej návštevníkov veľa krásnych spoločných chvíľ a veľa síl potrebných na zvládnutie aj ťažších situácií, ktoré v manželskom živote budú musieť spoločne prekonať.

Ich oznámenie obsahovalo takúto vetu: My dvaja sme sa museli nájsť, zdieľame spolu šťastie i smolu. My dvaja sme sa vedeli nájsť, pred bránou raja, sme len my dvaja. Tak veľa šťastia a zdravia, Martinka a Slavko!

Ondrej Doboš, Maj Gemer

 

Čítať 4207 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:27

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!