piatok, 04 november 2011 14:28

Na Deň vidieckych piecok sa očakáva nielen súťaž v pečení pieckových jedál, ale aj ochutnávka vín Doporučený

Napísal(a) MG
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Aj v jesennom období je na hornom Gemeri dostatok príležitostí na návštevu rôznych netradičných podujatí. Hoci do časti rožňavského okresu zasahuje aj susedný región Abov, neznamená to ešte nevyužiť túto príležitosť na jeho spoznávanie aj pre Gemerčanov. Rád preto informujem o tom, že napríklad v Jablonove nad Turňou dňa 12.11.2011 sa uskutoční už III. ročník podujatia, ktorý nazvali Deň vidieckych piecok. Je to gastronomicko-vinársky festival, v rámci ktorého sa bude hľadať kuchár a pekár Pieckového hája. Organizátori, ktorými sú občianske združenie Krasturist a občianske združenie Alma-centrum ponúkajú každému záujemcovi možnosť, aby sa prihlásil do súťaže a svojimi dobrotami očaril

porotu aj návštevníkov. Súťaž má dve kategórie: jedlá z piecky a koláče z piecky. Nikto zo súťažiacich neostane neocenený. Každý dostane varešku a čiapku. Tí najlepší zaujímavé ceny. Súťaž sa začne 12. 11. 2011 o 9.00 hod. v Pieckovom háji, Jablonov nad Turňou. Hodnotenie jedál bude o 13.00 hodine. Suroviny, pomôcky a dobrú náladu si zabezpečia samotní súťažiaci, organizátori zase zabezpečia vyhriate piecky. Nahlásiť sa do súťaže môžete na adrese: , alebo telefonicky na čísle 0905981918 do 5.11.2011.
Okrem súťaže v pečení pieckových jedál návštevníkov čaká aj ochutnávka vín z Turnianskej vínnej cesty, tlačenie kapusty, predaj domáceho lekváru, remeselnícky stan, pre deti bude pripravený drevený kolotoč a šmykľavky. Pre všetkých bude zabezpečená dobrá muzika a folklórne podujatie, na ktorom vystúpia: folklórny súbor Haviar, Dáridó, Bokréta, Cigánska hudba. Podujatie podporuje Košický samosprávny kraj v rámci programu Terra Incognita.
MG
{jcomments on}

Čítať 5063 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:28

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!