pondelok, 30 jún 2014 20:09

Podujatia v júli s príchuťou divadla, pálenky, country i tradícií

Napísal(a) Ing. Miroslava Vargová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

zapac 2377aV júli 2014 na vás čaká divadlo v zalužanskom Lesíku, ochutnávka domácich páleniek v Lukovištiach, westernové preteky na Zapači pri Kokave nad Rimavicou i dvory tradičných špecialít v Drienčanoch. Nenechajte si ujsť tieto , ani ďalšie podujatia v našom regióne. 
Divadlom, detským folklórom a zábavou pri muzike si v prvú júlovú sobotu (05.07.) pripomenú v Rimavských Zalužanoch 80. výročie založenia Lesíka. Práve tu sa po 15.00 hod. začne malá oslava, a to vystúpením tých najmenších. Po nich príde na rad divadelná komédia Pohreb a podvečer bude patriť zábave pri hudbe. 
V ten istý deň sa na Teplom Vrchu koná aj 8. ročník súťaže hasičských družstiev o putovný pohár predsedu Mikroregiónu Teplý Vrch. Súťaž, ktorej sa pravidelne zúčastňujú desiatky hasičských družstiev z celého kraja, začína o 10.00 hod. na futbalom ihrisku za základnou školou.
Okrúhle 80. výročie slávi aj pálenica v Lukovištiach. Pri tejto príležitosti je na 12. júla pripravená súťažná výstava a ochutnávka ovocných destilátov z regiónov Gemer - Malohont a Novohrad. V súťaži si zmeralo sily viac ako 200 vzoriek destilátov, pričom takmer 150 z nich bude v rámci programu ocenených zlatým, strieborným alebo bronzovým

diplomom. Atmosféru koštovky i celého podutia dotvorí kultúrny program a záver dňa bude patriť posedeniu pri cimbalovej muzike.
V inej obci regiónu, konkrétne v Ožďanoch sa bude v tom čase odohrávať 5. ročník súťaže vo varení guľášu. Pripravený je bohatý sprievodný program a atrakcie pre deti. Spestrením zábavy pri živej hudbe má byť opekanie býka.

O týždeň neskôr (19.07.) sa na Ranči Cindyum na Zapači pri Kokave nad Rimavicou uskutočnia westernové preteky Zapačský zlatý kantár spojené s vystúpením country kapiel L.C.Band a Veslári a tanečnej skupiny Nashville. Súčasťou podujatia je aj súťaž v kosení ručnou kosou, na ktorú je možné prihlásiť sa ešte do 15.07. na tel.č. 0915 975946. 
V túto sobotu sa pri príležitosti 680. výročia prvej písomnej zmienky koná aj Deň obce Rimavské Brezovo. Svoje dni oslávi aj obec Sušany, a to 26. - 27. júla. 
Poslednú júlovú sobotu (26.07.) ožije dvormi tradičných špecialít a zvykmi našich predkov obec Drienčany, kde sa už po 11-ty krát stretnú milovníci dobrého jedla, sladkých i slaných dobrôt, remesiel a tradícií i dedinky ako takej. 
V mene organizátorov Vás na všetky podujatia srdečne pozývame. 
Ďalšie podujatia pripravované v tomto roku v našom regióne nájdete na web stránke MAS v Kalendári podujatí 2014. 
Ing. Miroslava Vargová
manažérka MAS MALOHONT

 

Čítať 3260 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:37

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!