piatok, 05 apríl 2013 18:51

V novom rožňavskom závode sa budú vyrábať hygienické potreby Doporučený

Napísal(a) MG
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

altPre Rožňavu a celý horný Gemer, ktorý v súčasnosti tak sužuje vysoká nezamestnanosť, bude 5. apríl 2013 zaznamenný ako deň, keď po dlhšom čase prípravy začala pracovať nová prevádzka. To preto, lebo výrobný závod spoločnosti Celltex Hygiene za účasti predsedu vlády SR Roberta Fica v tento deň slávnostne otvorili v priemyselnom parku v Rožňave. V tomto závode už dnes pracuje 20 ľudí, investor však ráta celkovo so stovkou zamestnancov. „Pre región Rožňavy, kde je

takmer 30 percentná nezamestnanosť a prácu si tu hľadá 9 000 ľudí je to dobrá správa,“ povedal premiér Robert Fico.
Informácia tlačovej agentúry o.i. uvádza, že už v roku 2008 vláda SR v spolupráci s mestom Rožňava podporila výstavbu priemyselného parku sumou 7 miliónov eur. „Dobré je však aj to, že je tu záujem ďalšej spoločnosti sa umiestniť v tomto priemyselnom parku,“ doplnil premiér. Malo by ísť o závod na spracovanie plastovej hmoty, ktorý by zamestnal niekoľko desiatok ľudí.
„Stimuly vlády pre spoločnosť, ktorá tu dnes začína výrobu boli vo výške 2,5 milióna eur. Bola poskytnutá aj daňová úľava vo výške 1,5 milióna eur,“ doplnil minister hospodárstva Tomáš Malatinský.
Snahou mesta Rožňava je podľa primátora Pavla Burdigu vyplniť celý priemyselný park. „Predpokladám, že by sa to mohlo podariť do roka, do dvoch. Mohlo by tu potom pracovať približne 400 pracovníkov,“ povedal Burdiga.
V novom rožňavskom závode sa budú vyrábať hygienické potreby. „Ročný obrat by tu mal dosiahnuť 15 miliónov eur. Výroba bude orientovaná najmä na export do západnej a strednej Európy, ale približne 20 percent produkcie je určený na ruský trh,“ doplnil informácie konateľ spoločnosti Milan Elexa.

 

(Zdroj: tasr.sk)

{jcomments on}

 

Čítať 3688 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:59

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!