utorok, 04 september 2018 11:57

Slávnostné otvorenie nového školského roka aj v ZŠ J. A. Komenského v Revúcej Doporučený

Napísal(a) ZŠ
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Za prítomnosti pani primátorky MVDr. Evy Cireňovej sa aj v Základnej škole J. A. Komenského Revúca 3. septembra 2018 otvorili brány a slávnostným zhromaždením sa zahájil školský rok 2018/2019. Zúčastnilo sa ho skoro 450 žiakov školy, medzi ktorými nechýbali tí najdôležitejší, žiaci prvého ročníka v celkovom počte 60, ktorí budú navštevovať 3 triedy prvého ročníka. To, že ich do našej školy zavítalo až toľko, je pre nás česť, že si vybrali práve našu školu, ale zároveň aj výzva, že splníme všetky ich očakávania. Veríme, že si tu nájdu nových priateľov a získajú trvalé vedomosti, ktoré budú môcť úspešne zúročiť v ďalšom živote. A čo popriať v novom školskom roku nám všetkým, ktorí tvoríme jeden veľký živý organizmus našej školy - žiakom a učiteľom? Učme naše deti obetavosti, pracovitosti, láske, poctivosti a tolerancii.

zaciatok1819a   zaciatok1819b   zaciatok1819c

 

Učme ich trpezlivo „kráčať za vzdelaním krok za krokom“. No naučme ich aj vážiť si dobro, úprimnosť, obetavosť, spravodlivosť a lásku, ktoré dávajú životu pravý zmysel.

Milí naši žiaci, verte nám, že svoju prácu robíme radi a s láskou a že každé vaše uznanlivé a chápavé gesto je pre nás najväčším ocenením našej nie vždy docenenej práce. Nech porozumenie, tolerancia a pochopenie sú našimi najmocnejšími spojencami na spoločnej ceste za vzdelaním.

zaciatok1819d   zaciatok1819b p   zaciatok1819e   zaciatok1819a r   zaciatok1819f

 

Všetkých 442 žiakov sa bude učiť v 21 triedach, z toho v 10-tich na prvom a v 11-tich na druhom stupni. Starať sa o nich bude 52 zamestnancov, z toho 35 pedagógov a 17 prevádzkových zamestnancov, bez ktorých si školu predstaviť nedokážeme a za ich prácu sme im vďační.

Školský klub bude aj v tomto školskom roku otvorený, tak ako minulý rok od 6.00 hod. do 17.30 hod., a to až v 5-tich oddeleniach tak, aby sme pre našich najmladších zabezpečili celodennú starostlivosť.

zaciatok1819g   zaciatok1819h   zaciatok1819j

 

Počas prázdnin sme, aby škola bola ešte krajšou, maľovali, vymieňali podlahové krytiny, kupovali školský aj kancelársky nábytok, modernizovali odborné učebne, obnovovali naše školské detské dopravné ihrisko a udržiavali náš krásny zelený areál a hlavne našu skvelú bežeckú dráhu, ktorú pravidelne navštevujú behuchtiví obyvatelia nášho mesta.

Už o pár dní otvoríme záujmové krúžky, ktoré ponúknu našim žiakom možnosť zmysluplného trávenia mimo vyučovacieho času. Aj v tomto roku pokračujeme v úspešnom projekte Detská atletika a už počas prázdnin začali intenzívne trénovať a súťažiť členovia nášho atletického klubu. Čaká nás realizácia projektov, na ktoré sme získali finančnú podporu od Nadácie TESCO, Nadácie SPP a Nadácie Volkswagen. Budeme tiež pokračovať v spolupráci s partnerskými školami v Ledzinách a v Litovli.

zaciatok1819j   zaciatok1819k   zaciatok1819l

A čo si popriať na záver? Nech sa našim prváčikom u nás páči a darí, nech uspejú naši piataci a deviataci v celoslovenskom testovaní a prijímacom konaní, nech vyhrávame tak ako minulý rok v celom rade súťaží, nech sa darí našim športovcom z nášho atletického klubu a hlavne nech sme zdraví a šťastní, nech nás škola baví, nech sme na ňu hrdí! 

 

Čítať 2255 krát Naposledy zmenené streda, 05 september 2018 12:01

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!