pondelok, 10 september 2018 13:37

Zocháči dostali požehnanie od biskupa Doporučený

Napísal(a) Mgr. Miroslava Hrivnáková, Mgr. Katarína Krištofová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Začiatok školského roka sa nám spája s kvetmi pre pani učiteľky, prváčikmi slávnostne nachystanými a plnými očakávania. Všetci sú po prázdninách oddýchnutí a rozžiarení. No radosť pozerať! Nový školský rok vyžaduje od žiakov a učiteľov aj veľa energie. Aby sme to dobre zvládli, u Zocháčov sme tento rok začali aj trochu inak. Keďže „nielen z chleba žije človek“, žiaci Základnej školy Ivana Branislava Zocha v Revúcej navštevujúci náboženskú výchovu sa v stredu 5.9.2018 spolu s malými kamarátmi z Katolíckej materskej školy Svätej Rodiny zúčastnili na svätej omši, ktorá bola celebrovaná biskupom rožňavskej diecézy Mons. Stanislavom Stolárikom. V kázni nám otec biskup pomocou rozprávky pripomenul, aké dôležité sú správne vzory,

ktoré by sme mali v živote nasledovať, aby to malo kladný vplyv na našu osobnosť, ako zlý vzor môže „pokriviť“ a pokaziť jemnú detskú dušičku. Svätá omša bola zakončená slávnostným požehnaním pre všetkých škôlkárov, školákov, učiteľov, zamestnancov, rodičov a prítomných veriacich. Sme vďační, že sme mohli opäť zažiť niečo nové a byť súčasťou jednej veľkej rodiny.

Poprajme si do tohto školského roka veľa pozitívnych vzorov, aby sme na jeho konci mohli povedať, že sme sa nielen niečo nové naučili, ale aj osobnostne narástli a rozkvitli.

Mgr. Miroslava Hrivnáková, Mgr. Katarína Krištofová

 

Čítať 1055 krát Naposledy zmenené pondelok, 10 september 2018 13:50

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!