streda, 21 november 2018 17:05

Takýto bol štátny sviatok u Zocháčov Doporučený

Napísal(a) RNDr. Eva Holéczy Vidová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Vraj sobota a ešte k tomu štátny sviatok! A v ZŠ Ivana Branislava Zocha v Revúcej sa to od skorých ranných hodín len tak mlelo.
Práve 17. november 2018 si totiž Zocháči zvolili za deň, kedy sa brány školy otvoria veľkým i malým. Tradičný Európsky deň rodičov a školy sa konal v netradičnom termíne. Že to bola dobrá voľba, potvrdilo najprv krásne počasie a v závere aj naozaj rekordná účasť.

Pedagógovia, žiaci, rodičia i starí rodičia spojili sily a pripravili bohatý a najmä príťažlivý program. Po slávnostnom otvorení podujatia sa konalo pasovanie prvákov. Po nich sa predstavili tri triedne divadelné súbory so svojimi malými divadielkami. Za predvedené výkony zožali zaslúžený potlesk a ten znamenal otvorenie všetkých stánkov a tvorivých dielní.

Pre návštevníkov boli pripravené dielne, kde si mohli vyskúšať prácu s drevom a kožou, privoňať ku kováčskemu remeslu, naučiť sa robiť tradičné gágoríky, ozdoby na torty či rôzne šperky. Ako si možno poradiť nielen so stresom, sa viedli debaty pri prezentácii metódy One Brain. Nával bol aj pri stánku, kde sa maľovalo na tvár, v čajovni, zmenárni a pri prezentácii automodelárskej dráhy. Blížiace sa Vianoce pripomínala dielnička zameraná na výrobu ozdôb z dreva použitím servítkovej techniky. Niečo pod zub ponúkal nielen stánok s názvom „Ozdob si svoju palacinku“, ale aj stánok „Kváskovanie“, kde sa záujemci oboznámili s metódou prípravy kváskového pečiva, ktoré mimochodom mohli účastníci ochutnať už pri vstupe do budovy, lebo boli vítaní chlebom a soľou. Predškoláci a školáci sa mohli zabaviť aj v „Zochovni“, na ktorú sa premenila telocvičňa, a ktorá ponúkala športové aktivity a súťaže od výmyslu sveta. Špeciálne pre predškolákov bola pripravená tvorivá dielňa, v ktorej si mohli zarobiť svoje prvé „zocháčiky“ – špeciálnu menu vytvorenú v rámci projektu finančnej gramotnosti. 

Pri toľkých aktivitách návštevníkom poriadne vytrávilo, Ale organizátori mysleli aj na to. O hladné brušká sa starali v bufete, kde ponúkali čajík, kávičku a k tomu zákusok, všade rozvoniavali čerstvé langoše i pečená klobása a z dvoch kotlov sa valila vôňa gulášu a kapustnice.

Presne na poludnie sa rekordný počet návštevníkov sústredil pred pódiom. Dôvod bol prostý. Začínalo sa žrebovanie tomboly. Pripravených bolo 67 cien. Tie hlavné poskytla Rada rodičov, ale za ceny a tiež materiálnu a finančnú podporu patrí vďaka i ostatným sponzorom: SMZ a. s. Jelšava, Tesco Revúca, Mestské lesy Revúca, rodičia, zamestnanci školy, partneri školy.
A ešte jedno obrovské poďakovanie patrí žiakom, ktorí boli ochotní prísť už ráno o siedmej a pomáhať pri príprave, žiakom, ktorí sami alebo s pomocou rodičov i starých rodičov prezentovali svoje majstrovstvo.

Nedávno sme publikovali článok „Škola plná majstrov“, ktorý bol prezentáciou športových úspechov Zocháčov na Majstrovstvách Slovenska a zároveň pozvánkou na sobotu.
Teraz môžeme hrdo konštatovať, že máme úžasných žiakov, ktorí sú naozaj zručnými majstrami. Sme hrdí na každého žiaka, ktorý sa snaží presadiť – či už v škole, športe alebo v niečom, čo ho baví. Lebo úspech je tou najlepšou motiváciou a my – Zocháči chceme vychovávať úspešných ľudí s veľkým srdcom.

RNDr. Eva Holéczy Vidová

 

Čítať 3607 krát Naposledy zmenené streda, 21 november 2018 17:34

1 komentár

  • Odkaz na komentáre Margita Mladšia štvrtok, 22 november 2018 22:17 Napísal(a) Margita Mladšia

    Bolo to krásne vydarené dopoludnie. Do dalšej práce prajeme vela vela tvorivých síl.

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!