pondelok, 26 november 2018 15:43

Navštívili bývalé koncentračné tábory - autentické miesta druhej svetovej vojny, ktoré dodnes popierajú základné princípy ľudskosti Doporučený

Napísal(a) Veronika Tardová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V piatok 16. novembra 2018 sa žiaci 8. a 9. ročníka Základnej školy J. A. Komenského v Revúcej zúčastnili poznávacej exkurzie na veľmi smutné miesto do poľského Osvienčimu. Navštívili koncentračné tábory Auschwitz, Auschwitz – Birkenau. Koncentračný tábor Osvienčim bol počas druhej svetovej vojny nemecký vyhladzovací tábor. V jeho plynových komorách zahynulo približne 1,5 milióna nevinných ľudí. Jeho existencia siaha do rokov 1940 až 1945. Celkovo boli vybudované tri tábory.  Pre všetkých účastníkov exkurzie, bola návšteva táborov veľmi silný zážitok. Hlavne, keď sme videli tie hromady vecí patriace zavraždeným ľuďom, ako napr. hrnce, kufre, topánky, zubné protézy atď. Dozvedeli sme sa o podmienkach, v akých tu ľudia žili a boli to skutočne neľudské podmienky. Ľudia do koncentračných táborov cestovali mnohokrát celé dni a noci vo vagónoch pôvodne prevážajúcich dobytok bez jedla a bez vody.

Do táborov išli s vedomím, že tam idú za lepším životom a prácou, pritom opak bol pravdou. Téma II. svetovej vojny a táborov smrti je témou hodín dejepisu v 9. ročníku, ale učiť sa o tom počas hodín v krásnej, modernej a bezpečnej škole je, iné ako navštíviť autentické miesta, ktoré popierajú základné princípy ľudskosti. Z Osvienčimu sme odchádzali s vedomím, že nič také sa už opakovať nemôže.
Veronika Tardová, 9. A

 

Čítať 3176 krát Naposledy zmenené pondelok, 26 november 2018 16:03

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!