piatok, 01 február 2019 14:04

Mladí priatelia prírody zo ZŠ J. A. Komenského v Revúcej vo zvernici Nandraž Doporučený

Napísal(a) LM
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Mladí priatelia prírody a poľovníctva je záujmový krúžok v ZŠ J. A. Komenského v Revúcej, ktorý pracuje už štvrtý rok. Učíme sa spoznávať a chrániť prírodu, starať sa o lesnú zver a vtáčiky v zime atď. Tentokrát sme sa vybrali do zvernice Nandraž. Zvernica je ohradené miesto v prírode, ktoré je prispôsobené na chov divej zveri. Vo Zvernici Nandraž chovajú muflóniu, diviačiu, jeleniu a danieliu zver. Vo zvernici sa nachádzajú posedy, krmelce, soliská, niekoľko prírodne vytvorených bahnísk, ktoré slúžia aj ako prírodné napájadlá pre zver.
Rodina Mišankovcov z Nandraža nás s úsmevom privítala. Pre deti si pripravili 3 zaujímavé stanovištia. Na prvom stanovišti si mohli vyskúšať kŕmenie. Do vriec naberali seno, do vedier jadrové krmivo, cukrovú repu a soľ. Potom to odniesli do krmelca a soliska.

Na druhom stanovišti sa učili poznávať stopy lesnej zveri a na treťom stanovišti mali pripravené trofeje muflóna, daniela, srnca a jeleňa. Naučili sa , aký je rozdiel medzi rohom a parohom. Po zvládnutí všetkých úloh ich čakala odmena, výborné domáce buchty a malý darček pre každého. Najväčšou odmenou by bolo, keby sa nám podarilo nejaké lesné zvieratko vidieť, len to by sme museli byť úplne ticho.

Chceme sa veľmi pekne poďakovať rodine Mišankovcov a Mestským lesom Revúca s. r. o., že sme sa mohli učiť priamo v prírode o prírode. Ako sa hovorí: je lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť.
LM

 

Čítať 1504 krát Naposledy zmenené sobota, 02 február 2019 10:38

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!