štvrtok, 21 marec 2019 12:59

Prečo si ôsmak Števko Šramko vo svojom srdci určite uchová spomienku na pätnásty marec Doporučený

Napísal(a) Mgr. Zuzana Kunštárová
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Očká žiariace prekvapením, slzičky šťastia, srdcia naplnené radosťou a vďakou, dojímavé chvíle, čas, kedy si uvedomujeme, prečo sa oplatí žiť... Piatok, pätnásty deň v marci tohto roka, bol pre mnohých z nás všedným dňom, no náš ôsmak Števko Šramko si z tohto dňa vo svojom srdci určite uchová spomienku na niekoho, kto prišiel do školy za ním, aby mu urobil veľkú radosť. 
Keď som ho viedla po schodišti školy, vôbec nič netušil. Jeho pohľad prezrádzal očakávanie a otázku: „Niečo som vyviedol?“ Cesta do riaditeľne sa mu zdala zaiste pridlhá, no Števko už teraz vie, že sa oplatilo trpezlivo ju zdolať.

Ten, kto ho čakal za dverami, ho síce nepoznal, ale bol plný túžby potešiť dieťa, povzbudiť, pomôcť a vniesť do jeho neľahkej životnej situácie kúsok „modernej rozprávky".

„Števko, zavri oči, nastav ruky, neboj sa!“ Ktovie, čo sa vtedy dialo za jeho zavretými viečkami, ale keď otvoril oči, držal v rukách novučičký mobilný telefón. Naša darkyňa, pani Aďka Toporová, ho vyhrala v žrebovaní Žihadielko. Túto cenu do súťaže venoval primátor mesta Revúca Ing. Július Buchta ako súkromná osoba a Aďka Toporová so synom Erikom prikúpili k telefónu aj SIM kartu s kreditom a telefónnym číslom.

Milá pani Toporová, v mene vedenia našej školy, v mene všetkých učiteľov a žiakov Vám spolu so Števkom úprimne ďakujem za Vaše šľachetné gesto. Sme vďační za každý záblesk šťastia v ľuďoch okolo nás. Bolo milé vidieť, ako Váš syn Erik spolu s Vami prežíva radosť z toho, že môže niekoho obdarovať. Obzvlášť nás teší, že bývalí rodičia a žiaci našej školy na ňu v dobrom spomínajú a radi sa k nám vracajú nielen v spomienkach. Prajeme Vám i celej rodinke ešte veľa takýchto radostných dní.
Ďakujeme za dar, ktorým ste nás milo prekvapili, ale úžasné je, že ten najhodnotnejší dar nosíte v srdci.

Mnohí možno máme to, čo potrebujeme, a možno ešte viac, mnohým sa nám darí plniť si sny, mnohým z nás nechýba domov, dom, auto, najmodernejší počítač, mobil... Ale mnohým ostáva po tom iba túžiť. Ale nemáme nič, ak nemáme srdcia otvorené pre iných!

Mgr. Zuzana Kunštárová

 

Čítať 1279 krát Naposledy zmenené pondelok, 25 marec 2019 10:50

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!