sobota, 06 apríl 2019 18:35

Úspešní matematici, recitátori, jazykári, divadelníci a športovci zo ZŠ J. A. Komenského Doporučený

Napísal(a) ZŠ
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Veľmi nás teší, že môžeme tak často informovať o skvelých úspechoch revúckych žiakov Základnej školy J. A. Komenského. Darilo sa našim matematikom, recitátorom, jazykárom, divadelníkom aj športovcom.
Ako dopadli matematici? Skvele. Okresné kolo Pytagoriády bolo aj v réžii našich matematikov. V kategórií P8: 1. miesto – Róbert Biž, 2. miesto – Ema Kováčová. Kategória P7: 2. miesto – Marko Kilik. Kategória P3: 1. miesto – Kristián Nemec. V kategóriách P5 a P4 boli úspešní riešitelia – Hana Bottová, Matej Hudec, Viktória Kováčová.

Ako sa darilo recitátorom? Znovu skvele.

V okresnom kole recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín naši žiaci svoju školu úspešne reprezentovali. 1. kategória – poézia: 1. miesto – Hana Marta Holešová. 2. kategória – poézia: 3. miesto – Diana Slivenská. 3. kategória – poézia: 3. miesto – Helena Slivenská. 1. kategória – próza: 1. miesto – Eliška Beňušová. 3. kategória – próza: 1. miesto – Daniela Ďurišková.

A čo naši anglickí divadelníci a recitátori v Jazykovom kvete 2019? Vyhrali regionálne kolo a postupujú do Banskej Bystrice do krajského kola. Detská divadelná Revúca priniesla úspech našim divadelníkom z DDS Portál. Za svoj skvelý výkon získali strieborné pásmo.

A ako sa darilo športovcom? Úžasne. Naši šikovní a talentovaní chlapci obsadili 2. miesto v turnaji O pohár primátora mesta Jelšava v stolnom tenise. Našim dievčatám sa darilo v okresnom kole vo vybíjanej a obsadili pekné 2. miesto.

A čo zimná kalokagatia? 1 km  mladšie žiačky: 2. miesto  Alexandra Štempelová a 3. miesto  Tamara Molentová. BIATLON  štafety  mladší žiaci: 2. miesto  Michal Biž a Martin Galovič. BIATLON  štafety  mladšie žiačky: 3. miesto  Nina Natália Vavreková.

A darilo sa aj našej mladej fotografke vo fotografickej súťaži  Športová fotografia: 2. miesto  Nina Natália Vavreková.

Všetky tieto úspechy pribudli len za jeden mesiac, a to za marec. Je to ten najkrajší darček pre učiteľov našej školy ku Dňu učiteľov, ktorí našich úspešných žiakov na súťaže a prehliadky pripravovali. Poďakovanie patrí aj trénerom a rodičom, ktorí nás podporujú. Ďakujeme!

 

Čítať 1298 krát Naposledy zmenené pondelok, 08 apríl 2019 10:22

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!