utorok, 15 október 2019 11:44

Európsky deň jazykov opäť pestrý a zaujímavý Doporučený

Napísal(a) ZŠ
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Hneď ráno 26. 9. 2019 v Základnej škole J. A. Komenského v Revúcej smerovali kroky prvostupniarov do knižnice, kde im naši malí herci zahrali anglické divadielko A Present for Miss Jones, s ktorým nás úspešne reprezentovali na krajskom finálovom kole Jazykového kvetu v Banskej Bystrici. S pani učiteľkou Joachimovou si spoločne zaspievali pesničku v rôznych svetových jazykoch. Piataci, šiestaci a siedmaci sa zahrali na jazykových detektívov a počas prestávok hľadali po chodbách školy poukrývané texty v 10 cudzích jazykoch, ktoré mali zároveň identifikovať. Ani oni neboli ochudobnení o umelecký zážitok v podaní divadelného predstavenia našich hereckých nádejí z 8. a 9. ročníka, ktorí nás tiež úspešne reprezentovali na banskobystrickom krajskom finálovom kole Jazykového kvetu.

V divadelnom predstavení Don´t keep quiet nás uistili, že šikanovanie v škole sa nesmie tolerovať. Naši najskúsenejší žiaci – ôsmaci a deviataci –pracovali na zaujímavých jazykových projektoch, v ktorých mapovali slávne osobnosti literatúry a hudobného neba, hovoriace rozličnými svetovými jazykmi. Európsky deň jazykov sa v Základnej škole J. A.

ra edj2019ba   ra edj2019ca

 

Komenského niesol v znamení rôznorodých aktivít, ktorými sme si pripomenuli interkultúrnu a jazykovú rôznorodosť Európy, ale hlavne chceli motivovať žiakov k osvojovaniu si cudzích jazykov. A my veríme, že sa nám to podarilo.

 

Čítať 904 krát Naposledy zmenené streda, 16 október 2019 08:40

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!