piatok, 25 október 2019 16:07

Deň rodiny a školy sa Zocháčom aj tentoraz vydaril Doporučený

Napísal(a) Bc. I. Sviežená
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Družná a priateľská atmosféra plná stretnutí, detských i dospelých usmiatych tvárí – tak by sa jednou vetou dal zhodnotiť Deň rodiny a školy, ktorý sa 19.10. 2019 uskutočnil v priestoroch ZŠ I. B. Zocha v Revúcej. Brány školy sa v sobotu dopoludnia otvorili pre všetkých žiakov, rodičov, súrodencov, starých rodičov a širokej verejnosti, aby sa stali súčasťou tradičného podujatia a užili si bohatý program v rámci Dňa rodiny a školy. V úvode akcie boli slávnostne pasovaní prváci, ktorí sa predstavili krátkym programom a ako darček každý z nich dostal tričko s logom školy a svojím menom. Potom už na scénu nastúpil známy zabávač – ujo Ľubo, ktorý svojím programom strhol nielen deti, ale aj ich rodičov. Areál školy sa zmenil na veselú párty a všetkým vykúzlil úsmev na tvári.

Žiaci nižších ročníkov neskôr súťažili v rôznych disciplínach spolu so svojimi rodičmi v Zochovni, vyrábali darčeky z dreva v tvorivých dielňach a vyskúšali si aj nové techniky pečiatkovania na textil. Veľkej pozornosti sa tešila aj Tajomná komnata, v ktorej si deti mohli vyskúšať rôzne druhy pokusov a za odmenu namiešať (a aj vypiť) zázračné elixíry. Rodičom bola určená aktivita Zahraj sa rozumne, kde sme im ukázali rôzne edukačné aktivity – či už na papieri alebo online. Už tradične praskal vo švíkoch stánok s maľovaním na tvár a záujmu sa neubránilo ani zdobenie palaciniek a vlastnoručne vyrobená cukrová vata. Pre záujemcov o adrenalínové aktivity tu bola pripravená trampolína, streľba z luku, jazda na autokárach či slackline. Mamičky, a nielen ony, uvítali možnosť skrášliť sa. Stánky kozmetických firiem Avon a Mary Kay boli stále plné a veru, mnohé modelky mohli ísť z Dňa rodiny a školy rovno do televízneho štúdia.

Všetci účastníci mali možnosť občerstviť sa v bufete, kde k čaju a káve za symbolickú cenu každý dostal aj koláčik zdarma. Veľkému úspechu sa tešili guláš, kapustnica, klobásy pripravované našimi rodičmi a tiež langoše, ktoré naše kuchárky – pani učiteľky nestíhali dopekať :)

Po ukončení aktivít sa všetci zhromaždili pred moderátorským stanovišťom, kde sa postupne od poslednej žrebovalo 72 tombolových cien. Keďže cien bolo naozaj neúrekom, losovanie trvalo viac ako polhodinu. Ako to už býva, niektorí mali šťastia viac, iní menej. Hlavná cena – pobyt vo wellness pre štyri osoby určite potešil.

Chceme sa poďakovať všetkým sponzorom, bez ktorých by sa nám nepodarilo zabezpečiť túto milú akciu na takej úrovni, ako sme si predstavovali. Svojimi peňažnými a vecnými darmi pomohli splniť naše predstavy o Dni rodiny a školy. Veľmi si ceníme, že výrazne vzrástol počet rodičov, ktorí sa aktívne podieľali na príprave a realizácii akcie a tiež prispeli cenami a výrobkami. Tešíme sa, že opäť pedagógovia, žiaci a rodičia spojili sily a zorganizovali Deň rodiny a školy 2019, aby deklarovali úzke spojenie dvoch pilierov výchovy, ktoré sú v našej malej škole s veľkým srdcom také dôležité.

Už teraz sa tešíme na ďalší ročník.

Bc. I. Sviežená ZŠ I. B. Zocha

 

Čítať 1240 krát Naposledy zmenené sobota, 26 október 2019 09:32

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!