sobota, 16 november 2019 10:54

Exkurzia do jediného trezoru lásky na svete Doporučený

Napísal(a) ZŠ
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V chladné novembrové ráno sa v rámci poznávania slovenskej literatúry vydali žiaci 9. ročníka Základnej školy J. A. Komenského v Revúcej po stopách Sládkovičovej Maríny, do srdca baníckeho mesta Banskej Štiavnice. Keď sme dorazili do Banskej Štiavnice išli sme navštíviť Banku Lásky. Vo vnútri nám ukázali veľký Láskomer, ktorý meria našu lásku, a to konkrétnym veršom zo Sládkovičovej Maríny. Po pol hodine sme sa premiestnili do ďalšej miestnosti, kde nám pustili krátke video o Andrejovi Sládkovičovi a Maríne. Taktiež sme sa tu zamýšľali nad významom lásky. Po videu sme vošli do izby, v ktorej Marína rada hrávala na klavíri.

ra BS1   ra BS2   ra BS3

 

Nachádzali sme tam aj pohyblivé rozprávajúce obrazy, ktoré nám poodhalili zákutia vzťahu Andreja Sládkoviča a Márie Pišlovej. Vypočuli sme si niektoré verše z Maríny. Ukázali nám knižnicu, v ktorej sme sa oboznámili s rozličnými vydaniami Maríny a v ktorej ich láska ožila. Potom sme sa konečne dostali do hlavnej miestnosti Banky Lásky – najväčšieho a jediného trezoru lásky na svete. Každý zaľúbený pár si tu môže uschovať svoj talizman lásky.

ra BS 4   ra BS 5   ra BS6

 

Po skončení exkurzie v Banke Lásky sme sa presunuli do SPŠ Samuela Mikovíniho. V tejto škole nám ukázali zaujímavé odbory, ako napr. geodézia, grafický dizajn, biochémia, odevný dizajn... Po prehliadke školy sme išli spoznávať krásy mesta Banská Štiavnica. Naplnený novými poznatkami, unavení, ale šťastní sme sa vrátili domov.

ra BS 7   ra BS10

 

 

Čítať 1048 krát Naposledy zmenené nedeľa, 17 november 2019 23:44

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!