streda, 29 október 2014 21:59

Krásny deň a samé úsmevy – Deň rodičov a škôl u Zochovcov

Napísal(a) Mgr. Andrea Tokárová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra-den-rodicov-9aRodinná atmosféra plná úsmevov na tvárach detí i dospelých – tak by sa jednou vetou dal zhodnotiť Európsky deň rodičov a škôl, ktorý sa konal v sobotu 11. 10. 2014 v ZŠ I. B. Zocha v Revúcej. 
Bránami školy prešli viac ako tri stovky detí i dospelých, aby strávili sobotné dopoludnie v družnej atmosfére plnej rôznych aktivít. 
V úvode akcie boli slávnostne pasovaní prváci, ktorí sa predstavili krátkym programom a každý z nich obdržal tričko s logom školy a svojím menom. 
Na úvod voľných aktivít sa predstavil Mayo Marcinek známy zo show Česko Slovensko má talent, ktorý rozprúdil tú správnu atmosféru a roztancoval mnohých účastníkov.
Mladší žiaci súťažili v rôznych súťažiach zručnosti. Po nich si v tvorivých dielňach mohli vyrobiť ozdobu zo slaného cesta, srdiečko z nitiek, vyzdobiť sadrovú figúrku, vyrobiť pečiatkované tričko či kovový prívesok pomocou zaujímavej techniky. Tiež sa mohli zastaviť na „gazdovskom dvore“, kde plnili rôzne úlohy s poľnohospodárkou tematikou, ale aj s pomocou zamestnancov Štátnych lesov vyrobiť si píšťalku z prútov.

Veľký úspech zožal stánok „Ozdob si svoju palacinku“, v ktorom sa pani učiteľky za pomoci rodičov museli veľmi obracať, aby stíhali piecť palacinky, ktoré si vzápätí malí kuchári sami zdobili ovocím, posýpkami a šľahačkou. Dlhočizný rad bol aj pri maľovaní na tvár, takže po školskom dvore potom behali spidermani, lienky, tigríci, mačičky, ale aj iné zvery od výmyslu sveta. 
Malí aj väčší sa mali možnosť povoziť nielen na koníkoch či poníkovi, ale aj na super terénnych bugatkách a mini motorkách.
Mamičky uvítali možnosť skrášliť sa. Stánky kozmetických firiem Oriflame a Mary Kay boli stále plné a, veru, mnohé mamky mohli ísť z Európskeho dňa rodičov a škôl rovno do televízneho štúdia.
Všetci účastníci mali možnosť občerstviť sa v bufete, kde k čaju a káve za symbolickú cenu každý dostal aj koláčik zdarma. Veľkému úspechu sa tešila vynikajúca kapustnica a tiež skvelé pečené domáce klobásky. Mnohí si pochutnali aj na lángošoch a miešaných nápojoch, o ktoré sa postarali žiaci a učitelia zo Súkromnej strednej školy S. Ormisa.
O dvanástej sa všetci zhromaždili pred moderátorským stanovišťom, kde sa postupne od poslednej losovalo 50 tombolových cien. Keďže cien bolo naozaj neúrekom, losovanie trvalo viac ako polhodinu. Niektorým sa pošťastilo a boli vylosovaní aj viackrát.
Záver akcie patril už tradičnej Šarkaniáde.
Teší nás, že našu akciu prišla svojou účasťou podporiť aj primátorka Revúcej, MVDr. Eva Cireňová. Veríme, že všetkým zúčastneným sa v sobotu páčilo a o rok sa opäť stretneme.
Chceme sa poďakovať všetkým sponzorom, bez ktorých by sa nám nepodarilo zabezpečiť túto milú akciu na takej úrovni, ako sme si predstavovali. Svojimi peňažnými a vecnými darmi pomohli splniť naše predstavy o Európskom dni rodičov a škôl, za čo im patrí veľká vďaka.
Sponzormi našej akcie boli: SMZ Jelšava, Lesy SR š.p., odštepný závod Revúca, JUDr. Peter Puhalla, Mestské Lesy Revúca, Strojkov - p. Beňo, KONTUR promo & workwear, Patrik Pánik - predaj a servis PC, Pekáreň Belák, Expres Servis – Dušan Holý, Upratovanie Grendel, Kadernícky salón Lenka, DMG Victory p.Bohmerová, Lekáreň Lianela, www.bionatura.sk, Predajňa Billa Revúca, Kníhkupectvo KnihArt, Papiernictvo Compact, Majster A-D TEAM, Obuv Kellich, Bižutéria a drogéria p.Ferdinandyová, SINTRA – Poprad, Adam a Eva, Slovenská sporiteľňa Revúca, VÚB Revúca, Reštaurácia U Jána, Predaj a servis PC – p. Ferdinandy, LINTEX, REVITAL, Lekáreň CANNABIS, Chovprodukt U Silvii, Pekáreň Lopušek, Pataki Vojtech, SALÓN AMWETYST – Gabika Macková, Kadernícky salón BEA, Mary Kay – Mariana Skybjaková, ORIFLAME – Monika Polubňáková, AEGON - poisťovňa, PARTILITE, Janka Uhrínová - Dafne, Revúca24, TIBI s.r.o, mamičky - pani Bobková, Piljanová, Kostičová, Kaššaiová, otecko - pán Hutyra.
Mgr. Andrea Tokárová

 

Čítať 2186 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:24

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!