×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/skola/materska/je
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/skola/materska/je
štvrtok, 29 september 2011 13:40

O novom projekte Rozprestrime krídla aj na našich školách Doporučený

Napísal(a) Mgr. Alžbeta Motyčková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Začal sa nový školský rok 2011/2012 a spolu s ním začína aj aktívna práca na mnohých projektoch v školách. Jedným z takýchto projektov je aj ten náš, ktorý úspešne podalo zariadenie Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Revúcej, na výzvu MŠVVaŠ SR pod názvom „Rozprestrime krídla“. Projekt je zameraný na priamu činnosť s dieťaťom v škole, ale zároveň aj na skvalitnenie poradenstva, na včasnú diagnostiku a jej  precizovanie.
Priamu činnosť sme zamerali na tréning fonematickej stránky slova, ktorá je veľmi potrebná na úspešné zvládnutie čítania, prostredníctvom tréningu fonematického uvedomovania podľa D. B.


 Eľkonina. Ide o 30 hodinový tréning, ktorý predpokladá po jeho absolvovaní úspešné narábanie so slovom, uvedomenie si zvukovej štruktúry slova, uskutočňovanie hláskovej analýzy a syntézy. Táto schopnosť je predpokladom pre zvládnutie techniky čítania a teda následne možnosti vzdelávať sa. Do projektu sú zahrnuté deti, ktoré sú v školskom roku 2011/2012 zaradené do nultého ročníka ZŠ J. A. Komenského v Revúcej.
Druhou oblasťou, ktorú projekt sleduje je poradenstvo a diagnostika. Vďaka projektu naše zariadenie CPPPaP dostane šancu doplniť si diagnostický materiál, rozšírime si odborné kompetencie formou vzdelávania, pribudne nám IKT a veľmi pútavý program DysCom SK – určený pre všetky deti s poruchami učenia – dyslexia, dysortografia.
Dúfame, že sa nám podarí rozprestrieť krídla u detí zaradených do projektu a budú sa na nich vedieť vznášať tak, aby počas letu nabrali čo najviac vedomostí potrebné pre ich budúcnosť. Projekt financuje MŠVVaŠ SR, finančnou spoluúčasťou sa podieľa aj COOP Jednota SD Revúca i samotná ZŠ J. A. Komenského v Revúcej. Spolupracujúcim subjektom je samozrejme Základná škola J. A. Komenského v Revúcej a tiež mesto Revúca.
O projekte Vás budeme informovať aj v jeho závere, kde zhodnotíme jeho význam pre stanovené ciele. Momentálne si najviac želáme aby bol úspešný, o čo sa budeme všetci snažiť. 
Mgr. Alžbeta Motyčková
špeciálna pedagogička CPPPaP Revúca
 

Čítať 2221 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:32

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!