utorok, 18 február 2014 20:35

Tenis v našej škole vedieme ako vyučovací predmet

Napísal(a) Mgr. Peter Kováč
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra tenis2013aEšte v školskom roku 2010/2011 sme v Základnej škole Ivana Branislava Zocha v Revúcej zaviedli nový vyučovací predmet - tenis. Prečo práve tenis? Veď mnohí si myslia, že tenis je športom bohatých a snobov. Avšak to už dávno nie je pravda. Tenis je niekoľko rokov sprístupnený širokej verejnosti a teší sa mimoriadnemu záujmu. Preto sme sa rozhodli, že tento krásny šport zaradíme do nášho školského vzdelávacieho programu. 
Tenis je šport, ktorý sa hravou formou dá učiť už od útleho veku. Podporuje rozvoj základných pohybových schopností. Mimoriadne napomáha koordinácii pohybov a jemnej motoriky ruky. Samozrejme, že podporuje aj morálno-vôľové vlastnosti. Snahu niektorých škôl zaviesť tenis do vyučovacieho procesu zaregistrovalo aj ministerstvo školstva SR. V spolupráci so Slovenským tenisovým zväzom vypracovalo metodické materiály s názvom ˶Tenis vo vyučovaní telesnej výchovy na 1. stupni ZŠ̋. Tieto materiály obsahujú podrobne rozpracované učebné osnovy a tematické plány, ktoré vypracovali profesionálni tenisoví tréneri. 
V našej škole je tenis dotovaný jednou vyučovacou hodinou týždenne. Okrem vlastných tenisových rakiet majú žiaci možnosť

ra tenis2013bra tenis2013cvyužívať aj tenisové rakety a iné potrebné vybavenie zakúpené školou. Naše deti majú tenis veľmi rady. Na každúhodinu sa mimoriadne tešia. Prečo nie, veď pohyb je pre deti prirodzenou potrebou. Mnohí z našich žiakov dosiahli veľké pokroky a niektorí už majú svoje prvé medaily a diplomy z tenisových turnajov. Napomáhajú im kvalifikovaní vyučujúci. Veríme, že práve tenis pritiahne do našej školy ďalších mladých tenistov. Budeme sa snažiť pre ich tenisový rast pripraviť čo najlepšie podmienky. Tešíme sa na Vás.
Mgr. Peter Kováč

 

Čítať 1846 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:51

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!