piatok, 17 apríl 2015 09:16

Triedu budúcnosti v Bruseli spoznávali aj revúcki učitelia

Napísal(a) Mgr. Katarína Krištofová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

trieda buducnosti fcl 1aV dňoch 29.3.-1.4.2015 dostala naša Základná škola Ivana Branislava Zocha v Revúcej od Žilinskej univerzity neodmietnuteľnú ponuku zúčastniť sa medzinárodného seminára v Bruseli (Belgicko). Tento workshop bol zameraný na učiteľov, ktorí chcú učiť v triede 21. storočia a zistiť, ako čo najviac integrovať IKT do svojej pedagogickej praxe. Workshop bol ideálny pre učiteľov zapojených do programu eTwinning, v ktorom je spolupráca postavená práve na využívaní moderných informačných a komunikačných technológií (IKT).
Seminár bol zameraný najmä na inovatívne prístupy k učeniu a spoluprácu, ale popri tom sa nedalo nenadviazať nové medzinárodné priateľstvá a kontakty. Zúčastnili sa ho učitelia zo škôl z Portugalska, Severného Írska, Bulharska a Talianska. Počas seminára bola tiež predstavená Trieda budúcnosti (Future Classroom Lab), ktorá je v Bruseli zriadená s finančnom podporou European Schoolnet, 30 ministerstiev a partnerov. Trieda pozostáva zo šiestich zón rozdelených podľa rôznych foriem učenia a je vybavená najmodernejšou technikou.
trieda buducnosti 2trieda buducnosti fcl 1V čom vidíme najväčší prínos pre našu školu a našich žiakov? Pred pár mesiacmi sme v rámci

jedného projektu dostali do školy tablety, ktoré už využívame počas vyučovacieho procesu, aj počas exkurzií a výletov. Počas seminára v Bruseli nám bolo poskytnuté množstvo aplikácií a webstránok využiteľných počas rôznych častí hodiny, ktoré sa budú dať veľmi vhodne využiť aj pri práci s tabletmi. Dve konkrétne sme si už spolu so žiakmi na hodinách anglického jazyka aj vyskúšali a reakcie boli viac ako pozitívne. Žiaci pracovali veľmi aktívne, bavilo ich to, niektorí dokonca vyhlásili, že tá hodina bola „najlepšia na svete“.

Mgr. Katarína Krištofová

 

Čítať 3853 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:54

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!