streda, 11 máj 2011 11:03

Úspešne sa zapájajú jelšavskí žiaci do rôznych súťaží aj na okresnej úrovni Doporučený

Napísal(a) Jelšavan
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Matematická olympiáda. Začiatok jari je už tradične obdobím okresných matematických súťaží. Nadaní a talentovaní žiaci z okresu Revúca si v apríli otestovali a zmerali svoje vedomosti v  zaujímavých logických, ale  vo vyšších ročníkoch aj náročných matematických úlohách.
Dňa 6.4.2011 sa v Tornali uskutočnilo okresné kolo Matematickej olympiády žiakov 6.,7. a 8. ročníka. Zo zúčastnených žiakov nám veľkú radosť urobili najmä: Lukáš Žiak zo VI.A triedy, ktorý sa vo svojej kategórii umiestnil na 1. miesteLucia Boldišová zo VII.A triedy, ktorá v kategórii žiakov 7. ročníka obsadila 2. miesto. Ku krásnemu umiestneniu im srdečne blahoželáme.


Dňa 19.4.2011 sa taktiež v Tornali uskutočnilo okresné kolo Pytagoriády žiakov 3. až 8. ročníka. V tejto súťaži sa najviac darilo nasledovným žiakom:  v 4. ročníku sa na 2. mieste umiestnil žiak René Ruszó zo IV.A triedy, v 5. ročníku na 4. mieste skončila Natália Mazancová z V.A triedy a v kategórii žiakov 6. ročníka sa na 3. mieste umiestnil Lukáš Žiak zo VI.A triedy. Aj týmto žiakom k ich pekným úspechom blahoželáme a všetkým reprezentujúcim žiakom prajeme do ďalších rokov veľa matematických úspechov.
Mgr. Eva Nováková,
ZŠsMŠ Jelšava

Najlepší speváci sa zapojili do súťaže Slávik Slovenska 2011

Slávik Slovenska je súťaž v speve ľudových piesní. Žiaci našej základnej školy sa do tejto súťaže zapájajú každoročne.  Inak tomu nebolo ani tento školský rok.
V piatok 15. apríla 2011 sa v našej škole konalo školské kolo tejto súťaže. Zúčastnilo sa jej 10 žiakov 1. až  9. ročníka. Súťažili v troch kategóriách.  Každý sa predstavil spevom povinnej ľudovej piesne a ľudovej piesne podľa vlastného výberu. Žiaci sa snažili spievať čo najlepšie.
Všetkým súťažiacim ďakujme za predvedené výkony a  tešíme sa  na ďalší ročník tejto peknej súťaže.

Poradie v jednotlivých kategóriách:

1. kategória:
1. Simona Fabová, III.A
2. Ján Hyžnaj, II.A
3. Martina Kováčiková, II.A

 2. kategória:
1. Viktória Krivulková, V.A
2. Tomáš Berki, V.A
3. Iveta Mrázová, V.A

 3. kategória:
1. Nikola Žiaková, IX.A
2. Kristína Vojteková, VII.A 














Mgr. Beáta Vojteková

V geografickej olympiáde boli naši žiaci opäť úspešní

I v tomto školskom roku sa žiaci ZŠsMŠ Jelšava zapojili do riešenia úloh Geografickej olympiády a popasovali sa s rôznymi úlohami. Prostredníctvom nich si rozšírili mozaiku svojich vedomostí a zručností. Oplatilo sa svedomite pripravovať, pretože v okresnom kole  obsadili  dve prvé a jedno tretie miesto.  Menovite sú to žiaci: Lukáš Žiak  VI. A  - 1. miesto,  Lucia Boldišová VII. A - 1. miesto, Natália  Mazancová V. A - 3. miesto.
Úspešnými riešiteľmi boli aj žiaci  Bianka Oravczová IX.A, Róbert Bernát VI.A a Viktória Krivulková V. A.
Môžeme sa pochváliť, že už po jedenásty krát  sa naši žiaci  prebojovali do krajského kola. Tohto roku  to  boli  Lukáš Žiak a Lucia Boldišová, ktorí  našu školu a okres vzorne reprezentovali  na krajskom kole Geografickej olympiády v Banskej Bystrici.
Mgr. Elena Belicová,
učiteľka geografie

Dievčatá vyhrali  okresný turnaj vo vybíjanej























Družstvo dievčat 5. - 7. ročníka jelšavskej základnej školy sa zúčastnilo okresného kola vo vybíjanej v Revúcej. Tejto súťaže sa zúčastnilo šesť škôl z okresu. Naše dievčatá boli najlepšie a turnaj vyhrali. Obdržali diplom a pekný pohár. Postúpili do regionálneho kola, ktoré sa uskutočnilo v apríli v Pohronskej Polhore. S touto školou sme si zmerali sily vo vzájomnom zápase o postup na krajské kolo. Naše družstvo tento zápas prehralo.
Mgr. Daniela Schmidtová

Čítať 2890 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:56

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!