štvrtok, 21 apríl 2016 11:24

Pukance na náboženstve u Zocháčov

Napísal(a) Mgr. Katarína Krištofová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Vyučovacie hodiny v našej škole už dlho premieňame na čas, v ktorom žiaci nielen pasívne prijímajú množstvo vedomostí, ale súčasne môžu uplatňovať svoju tvorivosť a aktívne sa zapájať do diania na hodine. Aj vyučovanie náboženskej výchovy v škole obohacujeme zážitkami, ktoré žiakom pomáhajú lepšie prežívať a dlhšie v pamäti uchovať hodnoty odovzdávané na hodine. Adventné skutkovníky a krížové cesty patria medzi tie aktivity, ktorými pravidelne vplývame na rozvoj dobrých morálnych vlastností našich žiakov.

Štvrtá veľkonočná nedeľa, ktorú sme slávili 17. apríla 2016, nesie aj názov Nedeľa Dobrého pastiera. Druhákov na úvod hodiny veľmi prekvapili pukance, ktoré zbadali vo veľkej miske na učiteľskom stole. Prečo na hodine boli? Po modlitbe,

krátkom videu a motivačnom rozhovore sa už žiaci naplno venovali ovečkám s vlastným menom, ktoré ozdobovali práve pukancami. Väčšina z nich síce skončila v bruškách našich druhákov, ale dostatok sa ušiel aj ovečkám. Veď posúďte sami podľa fotografií  Zážitkové učenie na hodine pomáha žiakom lepšie si pamätať preberanú tému, viac sa vžiť do situácie a premýšľať nad ňou. Veríme, že aj naši druháci si dlho v pamäti uchovajú myšlienku na Dobrého pastiera, ktorý sa stará o svoje ovečky, medzi ktoré patrí každý z nás.
Mgr. Katarína Krištofová

 

Čítať 1750 krát Naposledy zmenené štvrtok, 21 apríl 2016 11:40

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!