štvrtok, 23 jún 2016 11:34

Zocháči poznávali naše hlavné mesto

Napísal(a) Žiaci VI A ZŠ IB Zocha
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Jedného krásneho slnečného dňa skrsol v hlave našej pani riaditeľky skvelý nápad. Uplynuli dva roky od inaugurácie prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku, a tak sa konal v stredu 15. júna 2016 v Prezidentskom paláci v Bratislave deň otvorených dverí. To bol dosť dobrý dôvod na to, aby sme do nášho hlavného mesta zavítali aj my a spoznali sa s ním. Veď mnohí naši žiaci ešte v Bratislave neboli alebo ňou len prechádzali. 

V našej škole je veľa žiakov, no koho vybrať? Odpoveď bola jednoznačná. Táto exkurzia bola odmenou pre žiakov, ktorí počas celého školského roka usilovne pracovali a reprezentovali našu školu. Autobus dopĺňali žiaci VI. A a VII. A triedy ZŠ I. B. Zocha v Revúcej,  ktorí si to svojou celoročnou prácou zaslúžili ako kolektívy.
Cesta do Bratislavy bola dlhá, poznačená hodinovou zastávkou v Tisovci kvôli autonehode a aj dosť upršaným počasím. Plánovanú prehliadku mesta a sídla nášho pána prezidenta sme po príchode do Bratislavy odložili a prvá naša cesta viedla kvôli dažďu do Eurovey, kde sme sa po dlhej ceste osviežili, doplnili energiu dobrým jedlom a samozrejme, nakúpili darčeky pre svojich blízkych a aj pre seba. Ani sme sa nenazdali a po daždi nebolo ani stopy. Vybrali sme sa teda do Prezidentského paláca. Pred ním sme si pozreli vystúpenie čestnej stráže, vojenskej hudby a vstúpili sme do reprezentačných priestorov paláca, ktoré sú naozaj skvostné. Pána prezidenta sme síce nestretli, no aj napriek tomu sme si odtiaľ odniesli pekné zážitky. Po prehliadke paláca sme sa cez Kamenné, Primaciálne, Hlavné a Hviezdoslavovo námestie vybrali na Bratislavský hrad, ktorý je dominantou Bratislavy. Cestou sme si pozreli budovu Magistrátu hlavného mesta SR, Slovenské národné divadlo a pri soche Pavla Országha Hviezdoslava sme ochutnali výbornú bratislavskú zmrzlinu. Na dážď sme už dávno zabudli a s chutnou zmrzlinou sme sa vyhrievali na slniečku. Po osviežení a malej prestávke sme sa vybrali na hrad. Ten nás vítal v plnej svojej kráse a ponúkol nám krásny výhľad na Bratislavu. Pred nami sa vypínal Most SNP s reštauráciou Ufo a Most Apollo. Keď sme sa pokochali krásnym výhľadom, nakukli sme ešte do budovy parlamentu, kde nás prepašoval milý ujo ochrankár. A tu sa naše potulky hlavným mesto Slovenska skončili. 
Uchodených, ale šťastných a nabitých pozitívnou energiou nás pán šofér naložil do autobusu a odviezol šťastne domov. Decká v autobuse skoro celou cestou štebotali a v ich očiach bolo aj napriek pokročilému času vidieť iskričky nadšenia a spokojnosti.
Žiaci VI. A ZŠ I. B. Zocha Revúca

 

 

Čítať 2288 krát Naposledy zmenené štvrtok, 23 jún 2016 11:54

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!