pondelok, 26 jún 2017 10:15

Zocháči z Revúcej sú v akcii aj keď nehorí

Napísal(a) kpt. Ing. Stanislava Šuhajová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Preventívno - výchovná činnosť je veľmi dôležitá pre uvedomovanie si nepredvídaných situácií v živote človeka. Dôležitou úlohou je informovať ľudí, vedieť o nich a správne sa zachovať v rôznych životných situáciách.  V dňoch 17. 3. 2017, 4. 5. 2017 a 8. 6. 2017 bola na Základnej škole I. B. Zocha v Revúcej vykonávaná preventívno-výchovná činnosť zo strany Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Revúcej pre žiakov IV. A triedy. Prednášky pre žiakov boli rozdelené do troch tém s uvedenými názvami:

Téma č. 1: Oheň – pomocník aj nezbedník
Téma č. 2: Bezpečne v prírode
Téma č. 3: Evakuácia osôb
Preventívno-výchovná činnosť bola vykonávaná formou prednášky, ktorá bola rozdelená do dvoch častí. Prvú časť tvorila prezentácia k uvedeným témam. Počas tejto doby boli žiakom odovzdané pracovné listy, ktoré poverená príslušníčka kpt. Ing. Stanislava Šuhajová, samostatný odborný inšpektor špecialista oddelenia požiarnej prevencie, k danej téme spolu so žiakmi spracovávala.
Druhú časť tvorila praktická ukážka spojená s vykonaním evakuácie z ohrozených priestorov školy a následne s ukážkou automobilovej techniky - automobil hasičskej záchrannej služby 1A MB VARIO v areáli školy s adekvátnymi pomôckami k danej téme ako napr. zásahový odev, prilba, rukavice, zásahová obuv, autonómny dýchací prístroj, prenosný hasiaci prístroj atď. 
Ďakujeme za poučenie a prevedenie názorných ukážok, ktoré boli pre žiakov zaujímavé a veľmi poučné.
kpt. Ing. Stanislava Šuhajová,
samostatný odborný inšpektor oddelenia požiarnej prevencie
OR HaZZ v Revúcej

 

 

Čítať 1254 krát Naposledy zmenené pondelok, 26 jún 2017 10:32

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!