štvrtok, 16 november 2017 10:54

Svoje znalosti si teoreticky i prakticky overovali na dopravnom ihrisku

Napísal(a) Bc. I. Sviežená
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Základné vedomosti, zručnosti i návyky sú neoddeliteľnou súčasťou bezpečného správania sa v dopravných situáciách. S každoročným nárastom počtu vozidiel na cestách sa zvyšuje aj počet dopravných nehôd, pri ktorých dochádza k ľahkým alebo ťažkým zraneniam. V rámci dopravnej výchovy si preto žiaci ZŠ I. B. Zocha 2. a 4. ročníka počas jesene overovali svoje znalosti teoreticky i prakticky na dopravnom ihrisku v Revúcej. Zameranie na dopravu musí byť súčasťou každodenného života detí, čo je veľmi dôležité pre bežný život.

Taktiku bezpečného správania a jednania pri chôdzi si deti vyskúšali. Aj na otázky deti odpovedali správne: ako sa správne a bezpečne majú pohybovať po chodníku a prechádzať cez „Priechod pre chodcov“ či „Priechod pre cyklistov“, čo je dôležité pre chodcov za zníženej viditeľnosti?, dodržiavanie pravidla „vidieť a byť videný“ používaním reflexných prvkov a i. 

Povinná výbava bicykla musí byť pri bicyklovaní dôkladná. Dodržiavať dopravné značky a svetelné zariadenia si vyskúšali aj ako ozajstní vodiči v cestnej premávke podľa všeobecne záväzných právnych predpisov.

Už teraz sa tešíme na nové poznatky v dopravnej výchove, ktoré počas zimy teoreticky nadobudneme a v jarných mesiacoch prakticky zrealizujeme na dopravnom ihrisku.

Bc. I. Sviežená

 

Čítať 3759 krát Naposledy zmenené utorok, 21 november 2017 17:20

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!