utorok, 27 február 2018 18:21

Zahraničné stážistky v Základnej škole J. A. Komenského Revúca Doporučený

Napísal(a) ZŠ
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Tolerancia, spoznanie rôznych kultúr a aktivita mladých ľudí sú tromi hlavnými piliermi učebných osnov projektu Educate Slovakia, v rámci ktorého k nám do Základnej školy J. A. Komenského Revúca tesne pred jarnými prázdninami zavítali dve mladé sympatické stážistky zo zahraničia Nadiia z Ukrajiny a Gita Kurnia Selina z Indonézie. Prostredníctvom rôznych aktivít a workshopov na hodinách anglického jazyka nielen rozvíjali komunikačné zručnosti, ale aj podporili žiakov v snahe lepšie spoznať samého seba, upevniť si sebavedomie, pomôcť naučiť sa určiť si priority a ciele ako ich dosiahnuť.

A tak žiaci i pedagógovia zažili netradičný týždeň, ktorý bol mimoriadne príjemným spestrením školského, ale aj mimoškolského života. Veď okrem času, stráveného na hodinách, žiaci a učitelia zažili nezabudnuteľné chvíle neformálnych stretnutí, počas ktorých sme našim lektorkám sprostredkovali zaujímavosti Revúcej a jej blízkeho okolia, ako aj našu regionálnu kultúru a tradície. Kamarátsky prístup stážistiek podporil v deťoch snahu komunikovať v angličtine bez obáv a zábran a veríme, že komunikácia medzi nimi bude pokračovať aj v budúcnosti prostredníctvom e-mailov, alebo sociálnych sietí.

Aj účasťou v tomto projekte Základná škola J. A. Komenského ukázala, že má záujem vzdelávať svojich žiakov aj netradičným, zážitkovým spôsobom. Ich pozitívne reakcie nás utvrdili v tom, že tento projekt mal zmysel a v budúcnosti sa veľmi radi do podobných projektov opäť zapojíme.

 

Čítať 2255 krát Naposledy zmenené streda, 28 február 2018 13:50

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!