piatok, 06 apríl 2018 16:54

Na školskom dvore, ktorý pripomínal trhovisko

Napísal(a) IS
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Jeden, dva, tri, štyri, päť,

spočítam si všetko hneď.

Projekt ZUN (ZAROB – UŽÍVAJ – NAKUPUJ), realizovaný na ZŠ Ivana Branislava Zocha v Revúcej, vyvrcholil veľkolepým marcovým Veľkonočným jarmokom. Žiaci a učitelia privítali predškolákov z revúckych  materských škôl na školskom dvore, ktorý pripomínal veľké trhovisko so svojou neopakovateľnou  atmosférou. Na pultoch sa ligotali pripravené výrobky, za nimi stáli usmievaví predavači a predavačky, ktorí boli odhodlaní svoje výrobky predávať predškolákom, ktorí si zarobili svoje zocháče aktivitami počas realizácie projektu.

Na tento deň sa tešili nielen predškoláci, ale hlavne žiaci školy. Počas roka pripravovali rôzne výrobky na predaj. Žiaci si vyskúšali neľahkú prácu predavačov,

ktorí sa museli v plnej miere venovať svojim zákazníkom a s úsmevom na tvári svoje výrobky čo najlepšie predať. Samozrejme, uplatňovali zľavy a akcie podľa dopytu kupujúcich. Šťastné tváre kupujúcich predškolákov nesúcich si domov výrobky a spokojnosť predavačov istilo slniečko, ktoré všetkých hrialo  spolu s pocitom dobre vykonanej práce.

Projekt splnil naše očakávania a žiaci MŠ a ZŠ sa zaujímavou formou dostali prvými krôčikmi k osvojovaniu si základov finančnej gramotnosti, čo bolo cieľom tohto projektu.

Ivana Sviežená

 

Čítať 1280 krát Naposledy zmenené piatok, 06 apríl 2018 17:31

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!