pondelok, 04 jún 2018 11:47

Úžasný „DEŇ DETÍ„ v ZŠ Jana Amosa Komenského v Revúcej

Napísal(a) ZŠ
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Sviatok detí sa v Základnej škole J. A. Komenského začal skoro ráno o 5.00 hod., kedy sa autobus plný štvrtákov, piatakov a divadelníkov vybral smerom do Nitry a Bratislavy. Na divadelníkov v Nitre čakalo celoslovenské kolo Jazykový kvet, kam naše dva anglické divadelné súbory postúpili po výhre v krajskom kole. Darilo sa im aj tu. Obidva súbory obsadili zhodne štvrté miesta vo svojich kategóriách. Ďakujeme im za úspešnú reprezentáciu a úspech v celoslovenskom meraní síl. V Bratislave už na nás čakala super výstava – najväčšia európska mobilná výstava modelov LEGO. Videli sme super inváziu gigantických modelov - sedem metrový BATMOBIL postavený z 900 000 kociek, jedenásť metrový TITANIC v mierke 1 : 25, lietadlovú loď a celý rad úžasných modelov.

Na záver našich najmenších čakal kopec kociek, z ktorých stavali vlastné modely.

V tento deň sme mali zastúpenie aj na východe Slovenska, v Košiciach. Po úspešnom krajskom finále sa náš pretekár Dávid Mihál prebojoval do celoslovenského finále najväčšej detskej šprintérskej súťaže Čokoládová tretra, ktoré sa konalo práve tento deň - 1. júna v Košiciach. Dávid sa nezľakol veľkej konkurencie a bojovným výkonom v behu na 200 m došprintoval na úžasnom treťom mieste. Len o vlások mu uniklo medzinárodné finále v Ostrave, do ktorého postúpili prví dvaja súťažiaci. Srdečne mu blahoželáme a prajeme ešte veľa športových úspechov.

A čo sa dialo u nás doma, v našej škole. V tento deň sme sa hrali aj súťažili. Vytiahli sme náš kompletný vozový park – motokáry aj kolobežky a vďaka Nadácii Volkswagen sme jazdili a súťažili na našom vynovenom školskom dopravnom ihrisku. A bola to riadna jazda.

V tento deň sme sa zatúlali aj do Žiaru nad Hronom, kde sa naše úspešné chodkyne zúčastnili chodeckej súťaže O pohár Jozefa Pribilinca. Prišiel ich podporiť aj úspešný športovec – olympijský víťaz – Matej Tóth. Darilo sa im, obsadili krásne štvrté miesto. Ďakujeme. Náš deň detí končil o 21.00 hod., kedy prišli naši výletníci a divadelníci z Bratislavy.

Na záver už iba prianie. Prajeme všetkým našim detičkám, nielen v tento Deň detí, ale po všetky dni, aby mali šťastné a spokojné detstvo a aby boli milované a dostávali od svojich blízkych čo najviac lásky. A od nás jej v tento deň dostali dosť.

 

Čítať 1206 krát Naposledy zmenené pondelok, 04 jún 2018 14:01

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!