utorok, 12 jún 2018 17:08

Základná škola Ivana Branislava Zocha v Revúcej oslávila tridsiate výročie založenia Doporučený

Napísal(a) Mgr. Katarína Krištofová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V ZŠ I. B. Zocha v Revúcej sa tohto roku 1. jún oslavoval netradične, bol to pre Zocháčov veľký deň. Ráno síce začal Deň detí už tradičnou prehliadkou školských divadelných súborov pod názvom Detská divadelná hra, v ktorom sa detským aj dospelým divákom a porote postupne predviedlo až 11 súborov. Mohli sme vidieť scénky zo Susedov, rozprávkové i vesmírne divadielka, počuť aj kus angličtiny, zaspievať si, zájsť v ľudovej povesti na neďalekú Hradovú, či vypočuť si problémy súčasných teenagerov. Žiaden herec neobišiel naprázdno, ale tí najlepší si domov odnášali Cenu Ivana Branislava Zocha v podobe sošky Oskara. Boli sme právom na našich žiakov hrdí, pretože pod vedením svojich učiteľov nám mnohí ukázali svoj ešte neobjavený talent. Rodičia a starí rodičia, ktorí si našli čas,

aby prišli svoje deti povzbudiť a potešiť, odchádzali rovnako pyšní.

ra zoch 30 DSC 0974 1 a

 

Divadlom sa u Zocháčov školský deň neskončil, v treťom bloku divadielok už medzi nás pribudli aj hostia, ktorí prijali pozvanie na oslavy 30.výročia založenia školy. Bývalí riaditelia našej školy, bývalí zamestnanci, kolegovia z iných škôl, sponzori a zástupcovia mesta spolu s pani primátorkou sa na pár hodín stali súčasťou nášho veľkého dňa.

ra DSC 0956 1Aký by to ale bol Deň detí, ak by deti nedostali žiaden dar? Deň bez učenia je super, sladkosti sú tiež fajn, ale tento rok naši najmenší dostali ešte jeden veľký neobyčajný dar - detské ihrisko v priestoroch školy, ktoré si budú môcť užívať.

Slávnostný deň sme ukončili poslednou oslavou - prvým plesom našich deviatakov. "Susedia" z ranného divadla sa zmenili na krásne dámy a galantných pánov, ktorí svojim rodičom a učiteľom predviedli, čo sa naučili v tanečnej škole.

Veríme, že tí, ktorí s nami strávili tento krásny deň, si domov odnášali príjemné zážitky a spomienky. My sa tešíme, že sme úspešne zavŕšili rok osláv 30. výročia založenia našej školy a dúfame, že do ďalších osláv sa nám podarí spolu so zamestnancami, rodičmi, žiakmi a zriaďovateľom školu naďalej zveľaďovať a vylepšovať.

Mgr. Katarína Krištofová

 

Čítať 1688 krát Naposledy zmenené piatok, 15 jún 2018 09:48

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!