piatok, 28 február 2014 13:36

V Rimavskej Sobote vyhodnotili najúspešnejších športovcov uplynulého roka

Napísal(a) Marta Kanalová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rs ziaci1aV rimavskosobotskom dome kultúry vyhodnotili 27. februára 2014 najúspešnejších športovcov OZTK za rok 2013 okresov Rimavská Sobota  a Revúca. Štyridsiaty ôsmy ročník podujatia organizovali Okresné združenie telesnej kultúry, Banskobystrický samosprávny kraj a Mesto Rimavská Sobota. V úvode sa prítomným prihovorili: rimavskosobotský primátor a poslanec BBSK Jozef Šimko, prednosta okresného úradu Pavel Struhár a predseda OZTK Dezider Balajthy.
V kategórii žiakov získal prvé miesto Libor Mladší z Klubu biatlonu Magnezit Revúca - Revúcka Lehota. Jeho trénermi sú Dušan Chrapáň a Štefan Ottinger. L. Mladší sa vlani umiestnil na 1. mieste na Majstrovstvách SR v biatlone vo vytrvalostných pretekoch, v pretekoch s hromadným štartom, získal aj prvenstvo na Majstrovstvách SR v letnom biatlone v pretekoch s hromadným štartom a vo vytrvalostných pretekoch. Patrí mu 1. miesto v celkovom hodnotení Slovenského pohára 2013 v biatlone, aj letnom biatlone. Na druhej priečke sa umiestnil Jakub Husár z Plaveckého klubu Rimavská Sobota. Jeho trénerom je Juraj Husár. Na plaveckých súťažiach s medzinárodnou účasťou sa umiestňuje na popredných

miestach, je niekoľkonásobným Majstrom Slovenska v plávaní, víťazom  5-kolového Banskobystrického pohára v nových rekordoch, držiteľom najlepších časov v roku 2013 v Banskobystrickom kraji vo svojej kategórii. Tretie miesto získal Radoslav Šiminský zo zápasníckeho oddielu Lokomotíva Rimavská Sobota, ktorého trénujú Jozef a Michal Radnótiovci. Vlani sa stal Majstrom Slovenska v kategórii starších žiakov vo voľnom štýle v kat. 100 kg, zvíťazil aj v medzinárodnom turnaji vo Vítkoviciach a v Gemerskom pohári. 

V kategórii technické športové činnosti sa na prvom mieste umiestnili tanečníci Tomáš Baka a Orsolya Farkasová z TK Impulz pri OZ Sorima. Trénuje ich Július Schwarz z Rožňavy. Vo svetovom rebríčku za rok 2013 sa v TOP 50-ke z 850 párov umiestnili na 45. mieste, vytancovali si aj tretie miesto na Majstrovstvách SR 2013 v LAT v kategórii mládež a druhé miesto na WDSF Open Lvov (Ukrajina).  Pred týždňom sa stali aj vicemajstrami Slovenska na súťaži v Trnave. Druhé miesto získal Alexander Szabó z Arsenal Schooting Clubu Rimavská Sobota, ktorý získal titul Majster Slovenska 2013 Slovenská Asociácia dynamickej streľby, divízia OPEN  v kategórii senior. Na medzinárodných majstrovstvách Poľska, Medzinárodných pretekoch GECO OPEN Hungary v Debrecíne  a na Medzinárodných pretekoch BelSe Budapest Hungary si vystrieľal zlato. Tretie miesto v tejto kategórii získal Tibor Figei zo Športovo-streleckého združenia Magnum Rimavská Sobota. Jeho trénermi sú Emil Réti, Ivan Jánoš a Peter Vígh.  Vlani si vybojoval prvenstvo v kategórii brokovnica na Majstrovstvách Maďarska Steel Chalenge 2013, v kategórii puška na Szászvári Puska Kupa a v kategórii brokovnica na Steel Challenge, Tatabánya.

V kategórii dorastu sa na prvom mieste umiestnil džudista Richard Útis z TJ Mladosť Relax Rimavská Sobota. Jeho trénermi sú Richard Útis, Dan a Juraj Svoreň. Stal sa Majstrom kraja dorastencov do 50kg, Majstrom kraja juniorov do 55kg i Majstrom Slovenska juniorov do 50kg. Druhé miesto získal bedmintonista Richard Šmatlák z TJ Družstevník Klenovec. Trénujú ho Ivan Hruška, Ján Šmatlák, Richard Bálint a Ivan Majorský. Za uplynulý rok má na konte tri zlaté medaily na Majstrovstvách Slovenska starších žiakov v dvojhre a vo štvorhrách s partnermi oddielu Monikou Hruškovou a Marekom Trnavským, tri zlaté na prvej Veľkej cene novej sezóny 2013/2014 v kat. mladšieho dorastu, striebro v dvojhre a bronz s Monikou Hruškovou v zmiešanej štvorhre na Majstrovstvách Slovenska mladšieho dorastu. Na tretej priečke v tejto kategórii sa umiestnil Roman Knapp z okresného zväzu viacbojov všestrannosti Rimavská Sobota, ktorého trénuje Ján Barto. Je Majstrom Slovenska v letnom viacboji všestrannosti a v halovom viacboji všestrannosti, vytvoril slovenský dorastenecký rekord v skoku do diaľky z miesta výkonom 313cm.

V kategórii dospelých si ocenenie za prvé miesto prevzal Viktor Ando z Klubu slovenských turistov mesta Rimavská Sobota. Jeho trénerom je Miloš Chovan.  Venuje sa vysokohorskej a pešej turistike. Spolupracuje aj s miestnym horolezeckým spolkom JAMES v Rimavskej Sobote. Vlani v auguste sa zúčastnil výstupu na najvyšší vrchol Álp, v tomto roku sa chystá do Kaukazu na Elbrus. Druhé miesto získal Ján Kilík z Nohejbalového klubu Revúca, ktorého trénuje Kilík Ján st. Vybojoval si prvé miesto na ME juniorov do 21 rokov v nohejbale jednotlivcov, dve prvenstvá na M-SR v nohejbale juniorov do 21 r. a aj mužov v hre jednotlivcov i zlato na M-SR v nohejbale juniorov do 21 r. v hre trojíc. Tretie miesto patrilo Michalovi Radnótimu zo Zápasníckeho oddielu Lokomotíva Rimavská Sobota. Jeho trénerom je Jozef Radnóti. Stal sa Majstrom Slovenska družstiev, Majstrom kraja mužov 66 kg vo voľnom aj gréckorímskom štýle i víťazom medzinárodných turnajov v Tiszacsege, Vítkoviciach, Kazincbarcike, Gyöngyösi.

V kategórii kolektívy získalo prvé miesto žiacke futbalové mužstvo MŠK Rimavská Sobota, ktoré trénoval Róbert Galamb. Na druhej priečke sa umiestnil Plavecký klub Rimavská Sobota, trénermi sú Michal Klein a Juraj Husár. Tretie miesto patrilo žiackemu družstvu Nohejbalového klubu Revúca, ktoré trénujú Kilík Ján st. a Németh Richard.

Oblastný futbalový zväz Rimavská Sobota ocenil ako najlepšieho hráča v súťažnom ročníku 2012/2013 Miroslava Iványiho, ktorý bol najlepším strelcom FK Ožďany. V súťaži v prvej triede oblastného majstrovstva vo futbale nastrieľal 22 gólov. Ako najlepšieho brankára vyhodnotili Loránta Pregiho z FK Ožďany, ktorý odchytal 90 % stretnutí v súťažnom ročníku. Ocenení boli aj funkcionári ObFZ za dlhoročnú prácu pre rozvoj športu Ján Forgon a Gejza Tóth.

Ocenenia Okresného združenia telesnej kultúry Rimavská Sobota (OZTK) za prácu, vynaložené úsilie a vytrvalosť pre rozvoj športu v našom regióne získali aktívny člen Asociácie športov a turizmu Zoltán Borbáš, dlhoročný funkcionár OZTK Štefan Szántó a dlhoročný funkcionár športu vo futbale, predseda stolnotenisového zväzu Ladislav Slanec. Ocenenie OZTK si prevzal rimavskosobotský primátor a poslanec BBSK Jozef Šimko ako podporovateľ športu v meste. Slávnostný podvečer kultúrnym programom spestrili CVČ Relax, Tanečný klub Impulz, tanečný pár Baka a Farkasová, folklórny súbor Rimavan a Nadira s havajskými tancami.
(Zdroj: gemerland.sk Autor: Marta Kanalová, foto: Attila Gecse)

 

Čítať 2624 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:00

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!