nedeľa, 28 február 2016 13:44

V Rožňavskom Bystrom odovzdali do používania viacúčelové ihrisko Doporučený

Napísal(a) (od)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rb multifunkcne 2aV pondelok 15. februára 2016 bol v Rožňavskom Bystrom nevšedný deň. V minulosti stredisková obec zaregistrovala medzi prospešné objekty aj práve vybudované multifunkčné ihrisko nákladom niekoľko tisíc eur. 

Pribudlo v školskom priestore, v ktorom od septembra 2015 stojí prázdna budova základnej školy. Ruch na školskom dvore udržiavajú deti z materskej školy a po vyučovaní i ďalší školáci a tínedžeri. Na nevšednú udalosť sa prišlo pozrieť hodne miestnych občanov i mnoho ľudí zo susedných obcí. Zrejme boli zvedaví i na vzácnych hostí, ktorí si brali za povinnosť prestrihnúť pásku a odovzdať do trvalého užívania ďalší, zo stále viac sa rozširujúcich športových objektov na Slovensku - nové multifunkčné ihrisko. Starostka obce Želmíra Gonosová spravila všetko pre to, aby mohla medzi svojimi spoluobčanmi čo najsrdečnejšie privítať štátneho tajomníka Ministerstva práce sociálnych vecí a rodiny Branislava Ondruša, poslancov NR SR Dušana Galisa a Jána Babiča, ako aj predstaviteľov okresu a starostov susedných obcí. Účastníci si povšimli, že slávnosť bola veľmi pozorne pripravená a tak na školskom dvore sa objavili v pripravenom kultúrnom programe aj nerozlučné domáce folkloristky, ktoré šíria dobré meno obce v okolí, dnes už známe Bystränky. Preto sa okrem oslavných príhovorov dostali do pozornosti prítomných aj bystränské piesne a tóny hudobných nástrojov. Samozrejme, že aj to spríjemnilo očakávanú chvíľu na prestrihnutie pásky. Domáci športovci v nových dresoch aspoň na chvíľu ukázali prítomným čomu je multifunkčné ihrisko schopné poslúžiť tak mladým, ako aj starším záujemcom o šport i aktívny pohyb na čerstvom vzduchu. Pán Galis, ako iniciátor budovania takýchto ihrísk po Slovensku neváhal, aj keď v obleku, využiť príležitosť pohrať sa s futbalovou loptou a spoločne sa vyfotografovať s domácimi futbalistami. Mnohí si na záver podujatia pravdepodobne dali otázku: Komu bude slúžiť ihrisko, keď areál základnej školy po jej zrušení nie je dostatočne využitý. Odpoveď zrejme dajú najbližšie dni. Bude záležať ako organizátori rôznych podujatí tento priestor využijú aj na iné aktivity, pretože športu doteraz v obci dominuje iba futbal. Pohyb veru nezaškodí mládeži i tým skôr narodeným. Verím, že vybudovanie tohto multifunkčného ihriska prinesie výraznejšie oživenie športu v obci a budú ho môcť využiť aj jej susedia. 

V tejto súvislosti je vhodné doplniť aj niekoľko základných informácií o takýchto športoviskách. Na Slovensku sa budujú ihriská o rozmeroch 33x18 a 40x20 m. Na týchto ihriskách je možné hrať futbal, tenis, volejbal, basketbal, nohejbal, hádzanú a ďalšie športy. Ich využitie je samozrejme širšie. Na týchto viacúčelových ihriskách sa môžu hrať napr. aj rôzne regionálne turnaje. Preto aj samotné ihrisko v Rožňavskom Bystrom je nesporne veľkým prínosom pre rozvoj športu a s tým súvisiacich zmysluplných aktivít mládeže i dospelého obyvateľstva v obci a jej okolia. Ešte treba dodať, že viacúčelové ihriská na Slovensku sa realizovali hlavne za podpory Úradu vlády.
Fotografie, ktoré pripravil Dr. Jozerf Sabo, výstižne dokresľujú prebiehajúcu udalosť.

(OD)

 

 

Čítať 3208 krát Naposledy zmenené nedeľa, 28 február 2016 14:04

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!