streda, 14 jún 2017 19:11

Previerky pripravenosti DHZ/DHZO okresu Rožňava pre rok 2017 a 90. výročie založenia DHZ Čierna Lehota

Napísal(a) Mgr. Michal Terrai
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Krásne sobotné ráno 10.06.2017. Na pripravenom ihrisku v Čiernej Lehote sme zahájili súťaž a zároveň Previerky pripravenosti DHZ/DHZO okresu Rožňava pre rok 2017, kde podľa vopred dohodnutých organizačných pokynov, sa zisťovalapripravenosť, a to vytiahnutím vody priamo z vodného zdroja - potoka. Každé súťažné hasičské družstvo si toto vyskúšalo a z uvedeného bolo vidieť, že v prípade potreby nemajú žiadne obavy, resp. problémy pri čerpaní vody, aj pre prípad zásahu na ostro.

Čo samozrejme nikomu neprajem, nech je zásahov čím menej. Ale vidíme, že uvedené zvládnu a do previerok pripravenosti sa im zásah počíta.
Ráno boli rozdané pozície, stanovištia rozhodcom ÚzO DPO SR Rožňava, a boli dohodnuté spoločné pravidlá, pokyny s veliteľmi DHZ. Každý vedel ako a kde môže svoje hasičské náradie použiť a svojich členov usmerniť, ako a kde sa behá. Pri rannom nástupe sa uskutočnilo aj slávnostné odovzdávanie a blahoželanie dobrovoľným hasičom z Čiernej Lehoty, ktorí práve v tomto roku 2017 oslavujú založenie DHZ, a to presne 90 rokov. Pani starostka Ing. Iveta Potočná, zároveň členka DHZ Čierna Lehota, spolu s predsedom a veliteľom DHZ/DHZO Mgr. Michalom Terraiom, odovzdali ocenenia členom za vykonanú prácu, za ochotu byť činným pre DHZ a nebáť sa nasadiť svoje sily, kedykoľvek je to potrebné. Každému prítomnému členovi boli odovzdané spomienkové vecné dary, pre členov DHZ bola upečená vynikajúca aj krásna torta, a DHZ dostala svoju krásnu zástavu, vlajku k narodeninám. Ďakujeme.
Po tejto slávnostnej odovzdávke sa pristúpilo k uskutočneniu hasičských útokov. Každý DHZO bol pripravený a zvládol to na výbornú, aj muži, aj ženy, a tiež aj dorastenci Slavošovce, ktorí si to vyskúšali. Po ukončení a zhodnotení hlavným rozhodcom Jánom Holovárom (DHZ Čierna Lehota) a Mgr. Petrom Mátéom (veliteľom okresu Rožňava), sa pristúpilo k nástupu, k odovzdávaniu osvedčení, diplomov a vecných spomienkových darov pre DHZ/DHZO.
Zúčastnené DHZO svoje previerky zvládli, na základe uvedeného im boli odovzdané osvedčenia z okresných štruktúr. Pán Marián Kapusta predseda ÚzO DPO SR Rožňava zhodnotil priebeh previerok, celej súťaže, vyjadril všetkým poďakovanie, aj samozrejme starostom obcí, a vyjadril svoje príjemné prekvapenie, koľko DHZO sa do tohtoročných previerok pripravenosti zapojilo, že DHZO si svoju činnosť začínajú uvedomovať a vidieť, že aj podpora zo štátu nás k tomu motivuje, aby sme boli lepší a riešili to, na čo je DHZO určené. Poprial všetkým veľa zdaru aj v ostatných súťažiach poriadaných okresom Rožňava a s radosťou odovzdal veliteľom DHZ/DHZO osvedčenia o absolvovaní týchto previerok. K hodnoteniu previerok, priebehu sa zapojil aj mjr. Ing. Radovan Ružik - samostatný odborný inšpektor, OR HaZZ Rožňava, ktorý zastupoval riaditeľstvo. Vyjadril poďakovanie za pozvanie, zhodnotil priebeh, kde konštatoval, že družstvá boli pripravené a zvládli požadovanú taktiku - čerpanie vody priamo z vodného zdroja. Zablahoželal tým najlepším, a všetkým za podaný výkon. My ďakujeme za spoluprácu s OR HaZZ Rožňava.
Ocenené boli všetky prítomné DHZ, ktoré po zvládnutých výkonoch prijali ešte občerstvenie a s potešením z podaných výkonov odchádzali domov. Ďakujeme aj my za DHZ Čierna Lehota všetkým, ktorí nás navštívili a boli aj u nás spokojní. Ďakujeme aj Obecnému zastupiteľstvu a všetkým zainteresovaným na výbornej organizácii, za zdarný priebeh a za ich pomoc a podporu. Ďakujeme.
Mgr. Michal Terrai,
predseda, veliteľ DHZ/DHZ Čierna Lehota,
tajomník ÚzO DPO SR Rožňava

Výsledky pripravenosti DHZ/DHZO 2017

Kalendár akcií DHZ Rožňava 2017

 

 

Čítať 2125 krát Naposledy zmenené nedeľa, 18 jún 2017 09:55

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!