utorok, 17 september 2019 14:13

Majstrovské tituly z letného biatlonu aj do Revúcej Doporučený

Napísal(a) KB Magnezit Revúca
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Počas dvoch septembrových víkendov absolvovali pretekári KB Magnezit Revúca druhú polovicu Viessmann pohára v letnom biatlone.
Prvý víkend školského roka sa pretekalo v Predajnej, kde v sobotu boli na programe rýchlostné preteky Viessmann pohára a v nedeľu sa už bojovalo o tituly Majstrov SR v pretekoch s hromadným štartom. V šprinte sa darilo Markusovi Sklenárikovi a Tamare Molentovej, ktorí skončili zhodne na strieborných priečkach, z umiestnení v prvej desiatke sa tešili aj Anna Košinárová (3. v kategórii žien), Veronika Šteczová (5.), Róbert Biž (7. v najmladšej dorasteneckej kategórii) a Ján Majerčík (kategória mužov).

V nedeľnom boji o majstrovský titul v pretekoch s hromadným štartom nás nesklamalo naše najväčšie želiezko v ohni – Tamara Molentová, ktorá v kategórii 14-15-ročných žiačok dobehla do cieľa s viac ako polminútovým náskokom a jednoznačne potvrdila, že na jej rýchly beh a presnú mušku ťažko hľadať konkurenciu. V tomto majstrovskom preteku sa v prvej desiatke vo svojich kategóriách umiestnili aj Markus Sklenárik a Róbert Biž (obaja 5.), Veronika Šteczová a Ján Majerčík (obaja 6.), Adrián Ottinger a Lenka Repáková (obaja 8.) a Ján Levčák (9.)

Ďalší krásny slnečný septembrový víkend vo Vyhniach sa niesol v znamení Majstrovstiev Slovenska v letnom biatlone s medzinárodnou účasťou. Naše mesto v sobotňajších rýchlostných pretekoch Majstrovstiev Slovenska v biatlone reprezentovalo 12 pretekárov (9 v žiackych, 2 v dorasteneckých a 1 v seniorskej kategórii).

Najúspešnejšou sa spomedzi Revúčanov opäť stala Tamarka Molentová, ktorá sa v sobotu stala vicemajsterkou SR v rýchlostných pretekoch a v nedeľu si na svoje konto pripísala ďalší titul majsterky SR vo vytrvalostných pretekoch, keď do cieľa dobehla s famóznym náskokom 58 sekúnd. Majstrovskú zbierku doplnili aj Markus Sklenárik, ktorý bral v sobotu bronz a ktorému v nedeľu majstrovský titul unikol len o 4 sekundy a stal sa tak vicemajstrom SR a Veronika Šteczová, ktorá po sobotňajšej 5. priečke postúpila a v nedeľu získala pre naše farby ďalší cenný kov – bronzovú medailu. V prvej desiatke sa počas víkendu umiestnili aj Ján Levčák (5.), Peter Košinár (5. v kategórii seniorov), Alexandra Štempelová (7.), Michal Biž (9.), Róbert Biž (10.) a Adrián Ottinger (10.).

O skvelej práci revúckych trénerov svedčia nielen medaily prinesené našimi pretekármi, ale aj to, že naši bývalí pretekári Ema Kapustová a Lukáš Ottinger sa pre letnú sezónu 2019 stali obaja trojnásobnými majstrami SR.

Tamarka Molentová, o ktorej sa už začína hovoriť ako o novej nádeji slovenského biatlonu, bude už v závere tohto týždňa reprezentovať Slovenskú republiku na Majstrovstvách ČR v letnom biatlone žiakov s medzinárodnou účasťou, kam ju nominoval Slovenský zväz biatlonu.

Ďakujeme všetkým pretekárom za ich vytrvalosť, snahu a odhodlanie. Ďakujeme za to, že vďaka ich láske k športu má naše mesto svoje čestné miesto medzi klubmi v Slovenskom zväze biatlonu. Ďakujeme za to, že čoraz častejšie dokazujú, ako aj v malom meste môžu vyrásť veľké športové talenty.

KB Magnezit Revúca

 

Čítať 1263 krát Naposledy zmenené streda, 18 september 2019 09:14

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!