pondelok, 28 október 2013 09:19

Neuveriteľný záujem divákov o susedské derby druhej triedy Lipovník - Krásnohorská Dlhá Lúka B

Napísal(a) F. Emödi
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Lipovník - Krásnohorská Dlhá Lúka 1:1 (0:1). Derby jesene nemá víťaza. Tento zápas 13. kola II. triedy si zaslúžil tento prívlastok nielen preto, že hral prvý s druhým, ale aj preto, že ide o susedné dediny a veľa mladých hráčov z Lipovníka hosťuje práve v B-čku Krásnohorskej Dlhej Lúky. Zápas priniesol podľa očakávania veľa vzruchu a napätie na ihrisku i mimo neho. Na zápas prišlo okolo 200 fanúšikov. Na pomery II. triedy je to určite krásne číslo. Ale tieto mužstvá si to aj svojimi výkonmi zaslúžili.
Zámer hostí bol jednoznačný, ubrániť technickejších domácich v prvom polčase a uhrať dobrý výsledok. Tréneri, pán Bernáth a pán Bollo, ušili skvelú taktiku, keď poistili zálohu piatimi záložníkmi a chceli zabrániť kombinačnej hre domácich. A vyšlo to takmer na výbornú. V prvom polčase viazla kombinácia domácich a okrem pár striel z diaľky sa nepresadili. Naopak, na druhej strane Podraczkého domáca obrana podcenila, ten hlavou posunul loptu pred brankára, ktorého predstihol P. Klárik a do opustenej brány otvoril skóre. Šok pre domácich, výborný úvod pre hostí. 0:1!

Po góle sa hostia stiahli a hralo sa prevažne pred ich bránou, ale bránili veľmi obetavo a to prinášalo svoje ovocie. Kontroverzná situácia sa odohrala na konci polčasu. Zubko sa predral aj cez brankára a jeho zakončenie z čiary zachraňoval A. Emödi. Domáci chceli za údajnú ruku penaltu, no dočkal sa len Zubko a to žltej karty za reklamovanie. Aká bola pravda sa už nikdy nedozvieme, ale do hráčov domácich sa ostro pustili diváci za bránou, ktorí videli tú situáciu najlepšie. Z následného rohu sa domáci nepresadili a na polčas sa šlo za stavu 0:1.

V druhom polčase sa očakávalo, že domácim budú pomaly dochádzať sily. Avšak v tlaku ostávali stále, stále viac a viac sa tlačili pred bránu. V 59. min. rohový kop zahrával Lázár a A. Emödi nešťastne si trafil hlavičkou vlastnú ruku a rozhodca doprial domácim penaltu. Loptu na biely bod si postavil Barczi a nekompromisne vyrovnal. 1:1! Po hodine hry sa začínalo odznova. Mečbal mal na hlave Zagiba, ktorý svoju hlavičku z bezprostrednej blízkosti poslal vedľa. Skvelý Máté podržal hostí aj pri pokuse Barcziho a Zubka. V poslednej štvrťhodine odišli obe zálohy a hralo sa pred bránkami, a to viac pred domácou. Najprv poslal Bodnár dlhú prihrávku na Podraczkého, a o pár minút chýbala razancia pri strele F. Emödiho . V 80. min. prišlo ďalšie kontroverzné rozhodnutie, keď Bodnára v pokutovom území faulovali, no rozhodca namiesto bieleho bodu ukázal na bielu čiaru hranice pokutového územia. Bodnár svoju strelu namieril perfektne, ale obrancovia ju zblokovali. Na druhej strane sa nepresadil Németh, ani Kerekes. V 85. min. Bodnár opečiatkoval žrď Dányiho brány, po ktorej sa lopta odrazila smerom von. Pán rozhodca Iglai nastavoval 3 minúty, ale už ani to nepriniesol gól a tak veľké derby sa nedočkalo víťaza. Konečný výsledok 1:1. Po zápase hosťujúci tréneri pán Bernáth a pán Bollo hodnotili zápas ako jeden z najlepších. Pán Bernáth: „Som hrdý na toto mužstvo, chlapci odohrali výborný zápas, domáci, ako aj my, sme mali na kopačke rozhodnutie, ale v konečnom hodnotení je remíza zaslúžená. Ďakujem chlapcom za bojovnosť, dokázali, že sú to skvelí hráči a výborná partia. Domáci, naopak ukázali, že je to súper najťažšieho kalibru a právom sú na prvom mieste.“ Pán Bollo: „V prvom polčase sme si dali za úlohu ubrániť domáci nápor, a chlapci svojou bojovnosťou tejto úlohe vyhoveli. V druhom polčase sme boli vyrovnaným súperom, a určite sme boli najťažším súperom v priebehu sezóny pre domácich. V konečnom konštatovaní si myslím, že bod z trávnika lídra je výborný a zaslúžili sme si ho vďaka obete a bojovnosti.“
Zostava Lipovníka: Dányi – Erdei, Kelemen, Lázár, Kasper, Barczi, Zatroch, Szucs, Motyka, Zubko, Zagiba. Striedali: Kerekes, Németh
Zostava Krh. Dlhej Lúky B: M. Máté – A. Emödi, Csobádi, D. Klárik, Gyenes, Luspaj, Albert, F. Emödi, Ulman, P. Klárik, Podraczky. Striedali: Bodnár, Mihók, Bošela.
Florian Emödi

AKTUÁLNA TABUĽKA II. TRIEDY:

2trieda 13kolo 14 

 

PORADIE STRELCOV II. TRIEDY PO 13 KOLE:

15 gólov - Baláž (Čoltovo)
10 gólov - V. Zsóri (Gem. Hôrka B)
7 gólov - B. Roczei (Čoltovo), A. Gorgei (Krh. Dlhá Lúka B)
6 gólov - Podracký (Jovice), Polyák (Kružná), Volčko (Plešivec)
5 gólov - D. Klárik, M. Emodi (obaja Krh.Dlhá Lúka B), J. Gulykas (Pača)
4 góly - O. Kerekes, R. Zagiba, N. Zupko, J. Barczi (všetci Lipovník), J. Barnák (Dobšiná B), J. Gelda, V. Karas (obaja Nižná Slaná), O. Vavrek (Brzotín)
3 góly - P. Klárik, R. Podraczký, V. Ulman (všetci Krh. Dlhá Lúka B), P. Fábian (Kružná), N. Sendrey, L. Horváth ( obaja Plešivec), R. Nagy, G. Grecmacher (obaja Jovice), E. Lázók (Brzotín), T. Lorincz, T. Šofranko (Gem.Hôrka B), A. Erdelyi, R. Motyka, R. Szucs, (všetci Lipovník), S. Varadin (Čoltovo), M. Delano-Baguero, P. Fábian (Dobšiná B), R. Adam, G. Polyák, Ľ. Gajdoš (všetci Pača), atď.

 

 

Čítať 2047 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:31

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!