nedeľa, 15 máj 2011 23:21

Súboj dvoch najlepších strelcov II. triedy vo futbale vyznel v 24. kole v prospech mužstva Janka Urbana Doporučený

Napísal(a) Miloš Leng
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Pača - Rožňavské Bystré 3:4 (1:2). Góly za hostí: Hajdu, Minčík, Urban, Rusnyák. V chladnom, daždivom a veternom májovom počasí sa viac darilo v tomto zápase 24. kola II. triedy Bystranom. Už začiatok zápasu naznačil, že sa bude hrať útočný futbal, lebo v týchto tímoch hrajú prví dvaja najlepší strelci súťaže. Obidve mužstvá sa snažili od začiatku hrať na svojich strelcov a hľadali ich hlavne dlhými prihrávkami. Cez ihrisko, tak ako vo väčšine prípadov, lietali dlhé lopty ponad záložníkov. Prvý gól strelili domáci po dlhom výkope brankára. Domáci záložník si nikým neatakovaný spracoval loptu a z 30 metrov parádne trafil. 1:0. Bystrania odpovedali v 25. minúte, keď po rohovom kope Dorkina,

hlavou gólovo zakončil Hajdu.1:1. Hra bola v prvom polčase vzácne vyrovnaná, no v 40. minúte začal akciu Bystranov v strede poľa Leng, poslal loptu J. Urbanovi do behu, ten vystrelil a jeho vyrazenú loptu domácim brankárom zakončil úspešne Minčík. 1:2.
Domáci sa hneď od úvodu druhého polčasu snažili vyrovnať, čo sa im aj podarilo v 50. minúte. 2:2. V 70. minúte sa dobre uvoľnil Urban, ale jeho prienik bol v domácej 16-ke zastavený nedovoleným zákrokom. Domáci brankár však penaltu J. Urbana vyrazil. Bystranskú snahu streliť gól oživil striedajúci J. Tomko . V 85. minúte domáci zle rozohrali loptu, ktorú „uchmatol“ J. Urban a z ťažkej pozície zvýšil pre Bystré na 2:3. V 88. minúte unikol po pravej strane Tomko a po jeho prihrávke zblízka Rusnyák zvýšil už na 2:4. Domáci v poslednej minúte zápasu skorigovali stav na 3:4 po nariadenej penalte.
Pred 50 divákmi rozdoval Gyenes.
Zostava Rožňavského Bystrého: Máťaš, Krága, Valent, Hajdu, Galata, Leng. Čapó, Rusnyák, Dorkin, Minčík, Urban ml.
Miloš Leng

Poradie najlepších strelcov II. triedy po 24. kole:

39 gólov - J. Urban (Rožňavské  Bystré), 27 gólov - Ľ. Gajdoš (Pača), 25 gólov - M. Mázik (Drnava), 20 gólov - T. Novák (Dedinky), 19 gólov - G. Zoller (Kečovo), 18 gólov - M. Balco (Slavošovce), 0. Varga (Slavošovce), F. Kovács (Drnava), 14 gólov - G. Veverica (Hrhov), 13 gólov - R. Lörinc (Kečovo), P. Minčík (Rožň. Bystré), 12 gólov - L. Grulyó (Hrhov), J. Váradi (Bohúňovo), R. Orbán (Drnava), Cangár (Nižná Slaná), 11 gólov - M. Dunka (Hrhov), F. Čapó (Rožň. Bystré), 10 gólov - D. Dunka (Hrhov), T. Lörinc (Kečovo), L. Fabián (Drnava), Széplaky (Čoltovo), atď.

{jcomments on}

Čítať 2214 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:51

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!