nedeľa, 28 máj 2017 15:29

Hrdinom štvrtoligového futbalového zápasu v Rožňave bol brankár Krompách Doporučený

Napísal(a) Ladislav Székely
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

V 27. kole IV. ligy skupiny Juh medzi Rožňavou a Krompachmi išlo o veľa. O možný postup obidvoch mužstiev do III. ligy. Rožňava vedie tabulku o bod pred Krompašanmi, takže sa čakal futbalový boj. Na otázku s akým úmyslom prišli na zápasu do Rožňavy vedúci mužstva hostí odpovedal: "Samozrejme sme dobre naladení a chceme ukázať kvalitnú hru a body by mali putovať do Krompách". Hráč hostí Peták potvrdil, že: "body nesieme domov". Vyše 800 divákov hnalo domácich od začiatku mohutným: "Rožňava do toho!"

Hráči si to uvedomili a dali to patrične na ihrisku aj najavo. Od začiatku zatlačili súpera pred jeho pokutové územie, ale svoje šance nepremenili, lebo brankár hostí čaroval. Niekoľkokrát hráči, ale aj divaci sa čudovali, že všetko vychytal. V prvom polčase hostia hrali na jedného útočníka, ale priamo neohrozili domáceho gólmana. V 36. minute sa hostia dostali do šance,ale ich hráč Gibala netrafil prázdnu bránu. V druhom polčase domáci naďalej tlačili, ale bránkár hostí bol stále na svojom mieste. Od 60. minúty hostia začali lepšie kombinovať, a mali aj šance, ale Gejza Pulen zachraňoval. Škoda, že hráč hostí v 78. min. zbytočne fauloval a musel ísť predčasne pod sprchy. Vtedy sa začal drvivý tlak domáceho mužstva a znovu brankár Burkuš čarova. Pred krásnou návštevou rozhodoval Sedlák. Hlasy po stretnutí. Pán Domik, štatutár domáceho mužstva: "Ďakujem našim fanúšikom, že prišli v takom počte, a taktiež aj hlapcom, ktorí na ihrisku urobili veľa pre víťazstvo, ale brankár hostí nám nedal príležitosť tešiť sa z gólu." Hráč Miloš Gallo: "No, mali sme veľa šancí, ale ani jedna neprešla do siete". Veducí hostí:  "V prvom plčase sa chlaci akoby zľakli súpera a nehrali svoju hru. V druhom polčase sme síce začali hrať, ale náš stoper sa nechal zbytočne vylučiť." Hráč Belej: Domáci mali viac šancí, ale nebolo ím súdené, aby vyhrali." Brankár hostí, Burkuš: "Nemal som možnosť oddychovať, lebo domáci stále do nás búšili. Ale diváci boli výborní."

MFK Rožňava - Pokrok Krompachy 0:0. ŽK: 0 – M. Košč + ČK, I. Košč, J. Baluch, D. Peták. R:  D. Sedlák - P. Konečný, J. Eperješi, DS: J. PribudaDi: 800.  ROŽŇAVA:  Pulen – BreuerBabikPetruk, M. Gere, P. Gere C, M. Gallo, P. Sappanoš, F. Kovács (R. Kardos), J. Figúr (L. Drobňák), ZsIštók. Tréner: L. Dávid.

Text a foto: Ladislav Székely

 

 

Čítať 2101 krát Naposledy zmenené nedeľa, 28 máj 2017 16:46

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!