utorok, 23 október 2018 16:56

Čistím, čistíš, dýchame - hlavné motto projektu „Gruntovačka“ Doporučený

Napísal(a) Ing. Daniela Domiková
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Revúca 23. októbra 2018 - (Oblastná organizácia cestovného ruchu Gemer) - V októbri sa konalo veľké čistenie po turistickej sezóne v regiónoch cestovného ruchu na území Banskobystrického a sčasti aj Košického kraja. Zapojili sa oblastné organizácie cestovného ruchu s podporou Rozvojovej agentúry BBSK, školy aj dobrovoľníci. Upratovalo sa aj na Gemeri. Čistím, čistíš, dýchame sa stalo hlavným mottom projektu s názvom „Gruntovačka“, ktorého sa zúčastnili všetky oblastné organizácie patriace pod Banskobystrický kraj. Je to prvý ročník novozaloženej tradície pri ktorom sa kladie dôraz na čistotu v spojitosti s cestovným ruchom. Táto akcia sa bude konať každoročne na jar pred turistickou sezónou a na jeseň po turistickej sezóne.

V regióne Gemer sa upratovanie konalo 17. októbra v Serényiho cisterne na Plešiveckej planine a 18. októbra na ekotrase Gemerská zelená cesta v Revúcej. Do čistenia sa zapojili aj žiaci a pani učiteľka zo Strednej odbornej školy v Revúcej. V Serényiho cisterne sa vyzbieralo 5 vriec odpadu. Je to unikátna, technická pamiatka z čias Rakúsko-Uhorska, ktorú dal postaviť vtedajší minister hospodárstva gróf. Serényi. Slúžila na napájanie dobytka pasúceho sa na planine. Na Gemerskej zelenej ceste sa vyzbieralo až 50 vriec odpadu.

Okoloidúci cyklista o akcii povedal: Málokoho tu stretávam. Je to pekné miesto, škoda, že si ho nevážime. Som rád, že sa toho niekto ujal a vyčistil ho.

O oblastnej organizácii cestovného ruchu Gemer

OOCR Gemer vznikla v roku 2018. Jej poslaním je rozvoj trvalo udržateľného cestovného ruchu v regióne, prostredníctvom spájania verejného, súkromného a tretieho sektora. Jej úlohou je vytvoriť konkurencieschopnú destináciu v úzkej spolupráci s lokálnymi aktérmi a s podporou Banskobystrického samosprávneho kraja.

Ing. Daniela Domiková

Čítať 3254 krát Naposledy zmenené streda, 24 október 2018 12:52

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!