pondelok, 03 marec 2014 11:10

Členovia JDS v Revúckej Lehote oslávili pätnáste výročie založenia svojej základnej organizácie

Napísal(a) G. Mladšia
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rl dscn7743a"Roky letia, nezastavíš ich
chlieb času ich drví v omrvinkách snov.
Treba ich občas
pozliepať a zaodiať do snov."
Toto bolo mottom výročnej členskej schôdzky dôchodcov v Revúckej Lehote dňa 26.2.2014. Stretnutie bolo veľmi slávnostné, keďže v týchto dňoch ZO JDS v tejto obci oslavuje 15. výročie svojho vzniku. Bilancovať bolo čo, a hlavne mal kto, keďže členovia prvého výboru sú aj dnes ešte veľmi aktívni členovia. 
K slávnostnej atmosfére prispel aj program žiakov ZUŠ v Revúcej, ktorí pod vedením pani učiteľky M. Chalúpkovej prišli pozdraviť toto stretnutie. 
Bolo to 17. marca 1999, keď na podnet vtedajšieho starostu obce Mgr. Ondreja Belicu a za prítomnosti členov OR JDS v Revúcej, za účasti deviatich dôchodcov z obce bola založená organizácia. Bol zvolený výbor, ktorého predsedníčkou sa stala Perla Mladšia, tajomníčkou a zároveň kronikárkou Lídia Gažúrová, hospodárkou G. Stanková. Za krátky čas mala organizácia takmer 50 členov a stav členskej základne v podstate je odvtedy stály. Činnosť organizácie je od začiatku bohatá a to vďaka obetavým členom výboru, ako aj dobrej spolupráci s Obecným úradom a s Okresnou organizáciou v Revúcej.
Hodnotiacu správu podala jej terajšia

predsedníčka Mgr. Margita Mladšia, ktorá poďakovala za prácu celému výboru, ako aj zastupiteľstvu obce za finančnú pomoc pri zabezpečení občerstvenia.
Výbor na svojom poslednom zasadnutí rozhodol o odovzdaní Ďakovných listov, ktoré dostali desiati členovia, a to za prácu vo výbore, za úspešnú reprezentáciu na ŠHS, za reprezentáciu na projekte Ukáž čo vieš a nauč aj nás, ako aj starosta obce pán D. Pavlák, za veľkú pomoc pri činnosti organizácie, tiež Predsednícto OO JDS Revúca, za dobrú spoluprácu.
Rokovanie pozdravila Mgr. Z. Homoliaková, predsedkyňa OO JDS a odovzdala organizácii Ďakovný list, ďalej M. Odleváková, hospodárka OO JDS, tiež starosta obce D. Pavlák, ktorý hovoril o dobrej spolupráci.

dscn7743dscn7760dscn7762dscn7744dscn7748dscn7749dscn7751dscn7757dscn7760Dôchodcovia posedeli v družnej atmosfére, spomínali na pekné spoločné chvíle pri mnohých akciách a po prípitku na jubilantov a chutnom občerstvení, nechýbali ani pekné melódie. 

G. Mladšia,
za ZO JDS

 

Čítať 1942 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:11

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!