utorok, 12 január 2016 16:46

Každé stretnutie seniorov bolo jedinečné a spojené s trvalými zážitkami

Napísal(a) -sa-
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

seniori ra s3aZákladná organizácia Jednoty dôchodcov na Slovensku v Rakovnici patrí medzi popredné organizácie. Pre svojich členov pripravuje a realizuje podujatia, akcie, ktoré prinášajú činnosť vzdelávaciu, športovú, kultúrnu, turistickú, ozdravovaciu... Cieľom snaženia predsedu ZO Mgr. Ladislava Fabiána a výboru je neustála aktivácia, vyžitie, prezentácia, ozdravovanie a relaxácia seniorov.

Robia to na základe aktívneho prístupu členov k zdraviu, okoliu, komunikácií, prevencií atď. Vypracované a realizované programy, podujatia či iné aktivity vždy našli priaznivú odozvu u členov. Vyjadrovali to spokojnosťou a prejavom túžby znova sa spolu stretnúť. 

Zvláštnosťou roka 2015 bola, v histórií ZO JDS, úplná novinka. Začalo to nápadom predsedu Mgr. L. Fabiána, ktorý predložil výboru na prerokovanie. Išlo o realizáciu spoločných stretnutí miestnych organizácií JDS z okolitých obcí. Myšlienka bola spontánne prijatá. Spoločné i osobné stretnutia predsedov ZO malo priaznivý ohlas i súhlas členskej základne. Paralelné stretnutia so starostami obci odobrili a podporili realizáciu nápadu.
Boli to prvé kroky, ktoré vyústili do spoločnej dohody s predsedami ZO JDS: za Rakovnicu Mgr. L. Fabiána, za Rožňavské Bystré Ing. Tibora Barnu a za Rudnú Irenu Tokárovú. Vynaložená energia sa v praxi prejavila na prvom spoločnom stretnutí v Rožňavskom Bystrom. Nebolo to direktívne. O výbere rozhodlo losovanie. Druhá akcia bola v Rakovnici a posledná v Rudnej.
O tom, čo sa odohrávalo na jednotlivých stretnutiach, sme na stránkach RON už písali. Verte, že každé stretnutie bolo originálne, jedinečné, spojené s trvalými spomienkami, zážitkami. ZO JDS sa dôstojne, reprezentačne predstavili. Pripravili programy, ktoré zaujali a obohatili všetkých účastníkov. Prínosom bola aj osobná účasť starostov obcí na podujatí.
Ostali zážitky, obnovené priateľstva i vznik nových... Veď všetci boli na jednej vlne, lodí. Aby spomienky len tak ľahko neuhasli prezentované boli článkami v RON, časopise TRETÍ VEK, na webstránke JDS i Maj Gemer. Pre spomienku ostali aj fotografie.

Každé podujatie končilo tým, že sa členovia pochvalne vyjadrili k stretnutiu, akcií. Zároveň sa tešili na ďalšie. Pri poslednom stretnutí v Rudnej zaznelo ústami predsedov i členov, že veľmi radi sa stretnú aj v roku 2016. Podľa slov Mgr. L. Fabiána je to reálne a žiadosti členov ho osobne tešia. V novom roku k doterajším ZO pribudne JDS z Honiec. Nový člen, nová výzva, nové stretnutia, nové zážitky oživia, spríjemnia, utužia vzájomne všetkých členov. Všetky akcie sa vydarili aj za podpory a pomoci starostov obcí : za Rakovnicu Ĺuboša Leštáka, Rožňavské Bystré Želmíry Gonosovej, Rudnú Júliusa Kerekeša.

Stretávanie ZO JDS z viacerých obcí je výborný nápad. Dokazuje, že činnosť organizácií sa stáva pestrejšou, zaujímavejšou, bohatšou. ZO JDS aj ich členovia svojim postojom a vyjadreniami ďakujú Mgr. L. Fabiánovi nielen za nápad, myšlienku, ale najmä realizáciu, ktorá členov zjednotila, potešila, upevnila vzájomné vzťahy, priateľstva. Celé stručné hodnotenie uzavrieme slovami výboru ZO JDS v Rudnej: „ Dielo sa vydarilo a už sa tešíme na ďalšie spoločné stretnutia obcí a ich aktívnych predsedov.“

-sa-

Čítať 3623 krát Naposledy zmenené utorok, 12 január 2016 17:15

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!