nedeľa, 23 máj 2021 16:33

V Magnezitovciach bol aktív zaslúžilých členov DPO s udelením medailí

Napísal(a) G. Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dňa 13. mája 2021 sa uskutočnilo zasadnutie Pléna ÚzO DPO SR v Revúcej na Hasičskej zbrojnici v Muráni. Na tomto zasadnutí okrem iného boli odovzdané: medaila Za zásluhy o výcvik Ing. Milanovi Brdárskemu, medaila Za mimoriadne zásluhy Tiborovi Koreňovi.

Dňa 22. mája 2021 ÚzO DPO SR v Revúcej zorganizovala Aktív Zaslúžilých členov DPO SR z revúckeho okresu. Toto milé stretnutie bolo zorganizované na farme v Magnezitovciach u pána Andreja Hudáka. V okrese máme 10 zaslúžilých členov, pozvanie prijali deviati členovia: Ladislav BERKI, Ing. Milan BRDÁRSKY, Andrej HUDÁK, Vladimír JAVOR, Karol KARÁRO, Ján KILIK, Ľubomír KISEL, Dezider PAVELKA, Július PIATER.

Na úvod prítomných privítal pán Andrej Hudák, predseda DHZ Magnezitovce. Podotkol, že v minulom roku DHZ v Magnezitovciach si pripomenul svoju storočnicu, ale nakoľko sa nemohli uskutočniť žiadne oslavy pre nepriaznivú pandemickú situáciu, preto inicioval tento aktív. 

Po tomto úvode sa k prítomným prihovoril Ing. Milan Brdársky, predseda ÚzO DPO SR, ktorý dodatočne odovzdal medailu k čestnému titulu Zaslúžilý člen DPO SR pánovi Jánovi Kilikovi a oznámenie o udelení Medaily prezidenta DPO SR Jánovi Melicherovi. Táto medaila bude odovzdaná v Bratislave.

Po týchto oceneniach sa rozprúdila živá debata, v ktorej porovnávali členovia prácu dobrovoľných hasičov v súčasnosti a v časoch, kedy boli oni aktívni. Spomínali rôzne zážitky a situácie, v ktorých sa ocitli. Bol to príjemný deň.

Každý odchádzal s úsmevom na tvári, s darčekom a s tajným prianím, že o rok sa stretneme znova.

Naše poďakovanie patrí Andrejovi Hudákovi za poskytnuté priestory a chutný ovčí syr, Helene Nižníkovej za chutné buchty a pagáče a všetkým, ktorí boli nápomocní pri zorganizovaní tohto milého stretnutia.

Gabriela Jakubecová

 

Čítať 820 krát Naposledy zmenené nedeľa, 23 máj 2021 18:29

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!