streda, 31 júl 2024 23:11

Hasiči na piatom aktívnom dni s náučným chodníkom Hrádok Doporučený

Napísal(a) Gabriela Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dňa 27. júla 2024 sme sa už 5-krát stretli na Hrádku na Aktívnom dni s náučným chodníkom na Hrádku, ktorý organizovali Mestské lesy v Jelšave.

Na obed sa začali zháňať všetci zúčastnení a začali si pripravovať potrebné veci ku svojej prezentácii.  Dobrovoľní hasiči z Jelšavy mali štyri stanovištia. Na prvom sa deti mohli previesť na odrážadlách a na elektrických autíčkach. Druhé samostatné stanovište bolo pumpovanie na repliku horiaceho hotela Hrádok, kde v pozadí bol skutočný hotel.

Ďalšie stanovište sa skladalo z niekoľkých disciplín, bola to vlastne postavená dráha, kde sa plnili disciplíny. Deti je zdolávali vo dvojiciach. Prvá zastávka bola sklz z tyče, potom prechod tunelom a prechod na lavičke, ďalej bolo pumpovanie na plechovky z farieb a úlohou bolo zhodiť ich prúdom vody z podložky a posledná zastávka bol horiaci domček, z ktorého deti zachraňovali dieťatko (bábiku) a prenášali ho do hniezda záchrany.

Deti za zdolanie trate dostali medaily, diplom a sladkosť. O trať bol veľký záujem, ale pre tých, ktorí prišli neskôr, zvýšili len sladkosti.

Počas programu hasiči pripravovali svoje posledné stanovište, všetko, čo treba na vytvorenie hasičskej peny, na ktorú sa celý čas deti pýtali. Nastal čas, kedy sa jej deti dočkali a mohli sa vyšantiť. Aj počasie prialo tomuto popoludniu, ďakujeme za pozvanie a tešíme sa na Vás znova o rok.

Gabriela Jakubecová

 

Čítať 85 krát Naposledy zmenené streda, 31 júl 2024 23:37

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!