piatok, 07 september 2018 14:26

Vernisáž výstavy „Minerály pod lupou“ v GMM

Napísal(a) Mgr. Peter Ledvák, PhD. a Bc. Stanislav Levendovský
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Vernisáž výstavy „Minerály pod lupou“, ktorá predstaví pestrú paletu minerálov a kryštálov zo Slovenska, Českej republiky a najznámejších svetových lokalít. sa uskutoční 11. septembra 2018 (utorok) o 15.00 hod. sa v priestoroch Gemersko-malohontského múzea v Rimavskej Sobote.  Autormi výstavy sú Mgr. Peter Ledvák, PhD. a Bc. Stanislav Levendovský z Východoslovenského múzea v Košiciach. Výstava potrvá do 31. januára 2019.  
Minerály boli a sú nevyhnutnou súčasťou ľudského života a výrazne prispeli k rozvoju našej spoločnosti. Majú nesmierne využitie nielen v klenotníctve, ale aj priemysle a potravinárstve. Cieľom výstavy „Minerály pod lupou“

z dielne Východoslovenského múzea v Košiciach je predstaviť a priblížiť rozmanitosť neživej prírody v celej svojej prirodzenej kráse. Prostredníctvom pútavých bannerov podáva poznatky o vzniku, výskyte a základných tvaroch minerálov. Rovnako prináša poznatky a vysvetlenie, prečo sú minerály také rozmanité a symetrické.
Prezentované budú minerály prvýkrát opísané zo Slovenska. Výstava sa osobitne venuje početným odrodám kremeňa (krištáľ, ametyst, záhneda...), farebnej kráse opálov, achátom a získavaniu najvzácnejšieho kovu – zlata.

Výstava je v priestoroch múzea realizovaná s finančnou podporou BBSK.
Mgr. Peter Ledvák, PhD. a Bc. Stanislav Levendovský

 

Čítať 1251 krát Naposledy zmenené piatok, 07 september 2018 14:33

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!