utorok, 25 august 2020 19:52

Večer folklóru vo Vlachove prostredníctvom fotografií Petra Pobočeka Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

Akosi dlho sme tento rok čakali na súhrnú informáciu o zaujímavom podujatí, ktoré 8. augusta 2020 zorganizovala obec Vlachovo, OZ Stromíš a Hostinec vo Vlachove. Organizátori mu dali aj príťažlivý názov Večer folklóru vo Vlachove. Kde inde by ho mohli v obci umiestniť, keď nie pred vlachovský hostinec. Pripravili preň aj zaujímavý program, ktorý sa začal o 17-tej hodine. V ňom sa predstavovali postupne od domácej MSS Pekná dolinka a DS Malý Stromíš. Po nich  sa dostali k slovu aj známe súbory z okolia ako Fsk Hôra z Rejdovej, Fsk Bystränky z Rožňavského Bystrého a FS Dubina z Rožňavy. Záver patril Fsk Stromíš z Vlachova. Celý program zavŕšila ľudová zábava so skupinou RELAX.

Na podujatie sa vybral z Revúcej aj pán Peter Poboček. Srdcom i telom vášnivý zaznamenávateľ podobných podujatí, zdá sa, že v celom Gemeri. Raz ho vidieť doma v Revúcej, aby hneď zašiel i do Tisovca, Jelšavy, rád chodí i do Rejdovej a teraz sa chcel pokochať i zaznamenať fotoaparátom toto podujatie, ktoré veľmi konkuruje

i známemu Gemerskému folklórnemu festivalu v neďalekej Rejdovej. Tuším má za sebou už 46 ročníkov a ďalší, ktorý sa mal uskutočniť v týchto dňoch, zastavil iba nešťastný koronavírus. Pán Poboček nám poslal ozaj nádherné obrázky z tohto podujatia vo Vlachove. Škoda, že na informovanosť o tomto krásnom podujatí, aj napriek predchádzajúcim dohovorom o ďalšom postupe s niekým z domácich, ostal nakoniec sám. Ale to už na hornom Gemeri tak býva. Preto nezazlievajte webstránke Maj Gemer, že až teraz predstavuje toto skvelé podujatie, ktoré nezastavil ani koronavírus. 

MG od.

 

Čítať 1102 krát Naposledy zmenené streda, 02 september 2020 19:37

Galéria obrázkov

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!